Technologietrends voor een wereld na COVID-19

authorpic
Technologietrends voor een wereld na COVID-19
Hoewel het opduiken van het Coronavirus dit jaar het leven van veel mensen heeft verslechterd, zijn er in de digitale wereld veel voordelen te bespeuren. Enkele daarvan zijn het gebruik van videoconferenties, telewerken en gedigitaliseerde werkmethoden. Het is altijd een onvermijdelijk vooruitzicht geweest dat digitale hulpmiddelen het personeelsbestand zouden verbeteren en een normaal aspect van elk bedrijf zouden worden. Maar de snelheid waarmee dit het afgelopen jaar is gebeurd, heeft die natuurlijke progressie versneld tot een ongekende aanpassing. In 2020 hebben processen en methoden van zakendoen zich snel ontwikkeld, waardoor veel innovaties en ontwikkelingen op technologisch gebied zijn ontstaan terwijl dat aan het begin van het jaar nog niet was voorspeld.

We hebben dit jaar een enorme toename gezien in het gebruik van online entertainment. Van online streaming tot games en alles daartussenin, bedrijven in deze sectoren zijn tot bloei gekomen en de versnelde vraag naar dergelijke zaken kan de innovatie en ontwikkeling in deze sectoren alleen maar ten goede komen. Aan de andere kant van het spectrum neemt de automatisering in veel sectoren toe, met name in fabrieken en toeleveringsketens. Veel bedrijven moderniseren en bouwen nieuwe fabrieken die de voortdurende veranderingen die het virus teweeg heeft gebracht, kunnen bijbenen. Een van de belangrijkste veranderingen die aan de oppervlakte zijn gekomen, zijn echter de nieuwe technologieën die zijn gecreëerd voor een sociaal afgelegen wereld.

Sociale distantie en technologie

Sociale afstand verandert niet alleen de manier waarop we communiceren en interageren met andere mensen, maar ook de manier waarop we technologie gebruiken. Mensen met sociale afstand werken vaker op afstand, wat betekent dat hun systemen en platforms die ze gebruiken ook op afstand staan, met een andere beveiliging. Dit heeft ertoe geleid dat meer mensen IT- en beveiligingsprotocollen leren, zodat hun werk op afstand toch beschermd zal zijn.

De grootste veranderingen als gevolg van een sociaal afstandelijke bevolking doen zich echter voor in de dienstensector. Restaurants leren gebruik te maken van digitale technologieën zodat zij ook zonder fysieke klanten in hun restaurants winstgevend kunnen blijven. Online winkelen is nu zo ver doorgedrongen dat de meeste dingen online verkrijgbaar zijn. Daar komt nog bij dat supermarkten verse boodschappen rechtstreeks aan de deur van de klant leveren. Deze veranderingen, hoewel voorspeld dat ze op een bepaald moment zouden plaatsvinden, zijn versneld doordat veel steden en landen zijn overgegaan tot lockdowns en sociale distantiëring en zullen naar verwachting actief blijven, zelfs wanneer de sociale distantiëring is afgenomen.

Hoe COVID 19 de toekomst van het bedrijfsleven beïnvloedt

In het afgelopen jaar heeft COVID-19 veel bedrijven en industrieën op onverwachte manieren beïnvloed. Hoewel veel industrieën al op het spoor waren van innovaties, is de tijd om een product op de markt te brengen aanzienlijk versneld. Het lijdt geen twijfel dat het virus de manier waarop de wereld in 2020 heeft gefunctioneerd, heeft veranderd en dat tot ver in de toekomst zal blijven doen, maar in sommige opzichten waren deze veranderingen een onvermijdelijk product van de toekomst.

Nieuwe blogposts

Read more

Een gratis subsidie scan!

Weet u niet zeker of u in aanmerking komt voor subsidies? Laat het ons voor u uitzoeken!