Horizon Europe: 70% tot 100% van de toegestane kosten

service main pic
/ DIENSTEN

EIT als onderdeel van Horizon Europe

Het Europees Instituut voor innovatie en technologie (EIT) is een onafhankelijk EU-orgaan dat in 2008 door de Europese Unie werd opgericht om de innovatiecapaciteit van Europa te versterken. Het valt onder de derde pilaar van Horizon Europe, het nieuwe ambitieuze onderzoeks- en innovatieprogramma van de Europese Unie dat loopt toten met 2027 met doorlopende subsidieoproepen. Met een budget van ruim 95 miljard euro is het de opvolger van Horizon 2020. Het totale budget ter beschikking van het EIT voor de periode 2021-2027 bedraagt 10,105 miljard euro.

Het instituut is een uniek EU-initiatief dat innovatie in heel Europa bevordert door het bedrijfsleven, onderwijs en onderzoek te integreren bij het zoeken naar oplossingen voor dringende mondiale uitdagingen. Het EIT ondersteunt de ontwikkeling van dynamische Europese lange termijn partnerschappen tussen toonaangevende bedrijven, onderzoekslaboratoria en het hoger onderwijs doorheen heel Europa.

Deze partnerschappen tussen meerdere landen worden kennis- en innovatiegemeenschappen (KIG's) genoemd, die elk tot doel hebben oplossingen te vinden voor een specifieke mondiale uitdaging, van klimaatverandering en duurzame energie tot gezond leven en voedsel. Het is het grootste innovatienetwerk in Europa en verenigt ondertussen meer dan 2.000 partners.

01.

Hoge TRL

Het technology readiness-level moet hoger zijn dan bij O&O-subsidies van VLAIO.

02.

Tot 100%.

Afhankelijk van het project, kunnen de toegestane kosten tussen 70% en 100% gesubsidieerd worden.

03.

2.000 partners

Het EIT is met haar meer dan 2.000 partners het grootste innovatie ecosysteem in Europa.

04.

10 jaar

Venture Campus heeft 10 jaar ervaring met het verkrijgen van dit soort Europese subsidies.

/ GETUIGENISSEN

Wat onze klanten zeggen

client logo
employee image

"We wisten niet zeker of we in aanmerking kwamen voor subsidies van de overheid voor ons nieuwste project. Venture Campus deed het onderzoek en zorgde ervoor dat we succesvol gesubsidieerd werden!"

Gil Dejonghe
CEO bij Smile Safari
client logo
employee image

"Venture Campus heeft ons concept omgezet in een succesvolle subsidieaanvraag. Bovendien was de samenwerking volledig no cure, no pay. Voor ons een echte no-brainer."

Boris Bogaert
CEO bij Pitchdrive
/ NO FUSS

Concentreer u op wat belangrijk is, wij zorgen voor de rest

Persoonlijke begeleiding van uw project
Gratis analyse van al uw projecten
+10 jaar ervaring met Europese subsidies
No cure - no pay
Meer dan 120 gesubsidieerde cases
Hoog succes ratio
/ FAQ

Venture Campus maakt het verschil

Wat zijn de kosten om Venture Campus in te huren voor de subsidieëring van mijn project?

Voor de meeste subsidieaanvragen werken wij met het no-cure, no-pay principe. Dit betekent dat u alleen hoeft te betalen als de subsidie wordt toegekend.

Werkt Venture Campus ook met start-ups?

Zeker weten! Startups behoren tot onze vaste klantenkring. Wij bieden vaak een hefboomeffect via subsidies op kapitaalverhogingen door investeerders.

Wat is de succesratio van de financieringsdiensten van Venture Campus?

Juist omdat we werken via het no-cure, no-pay principe, waarbij we alleen betaald worden voor succes, is onze succesratio hoog. Als we in uw project geloven, doen we dat op basis van onze expertise met honderden andere klanten.

Hoe kan ik nagaan of mijn project in aanmerking komt voor financiering?

Wij analyseren gratis of uw project in aanmerking komt voor subsidies. Dit kan per telefoon, via een videogesprek of zelfs via onze subsidieradar.

Ik wil Venture Campus inhuren voor mijn project, wat is de eerste stap?

Wij bespreken graag persoonlijk de mogelijkheden voor subsidie. Na ondertekening van de overeenkomst gaan wij aan de slag met als doel de aanvraag binnen 60-90 dagen in te dienen. Neem vandaag nog contact met ons op om uw subsidieaanvraag te starten!

/ STATS

Meer dan 10 jaar ervaring in het verstrekken van subsidie adviezen.

Inzendingen
142
Gesubsidieerde projecten
132
Miljoen euro opgehaald
67+
Jobs gecreëerd
841

Venture Campus kan u helpen bij het aanvragen van innovatiesubsidies. Op deze pagina vindt u een overzicht van alle soorten subsidies en steunmaatregelen waarbij wij u van A tot Z kunnen bijstaan. Wij zijn dé subsidieadviseur voor innovatiesubsidies voor ondernemers en bedrijven.

Meer lezen

Een gratis subsidie scan!

Weet u niet zeker of u in aanmerking komt voor subsidies? Laat het ons voor u uitzoeken!