Vlaamse subsidies voor onderzoek, ontwikkeling & innovatie

/ DIENSTEN

Onderzoek en ontwikkeling

Een belangrijke voorwaarde is dat de onderzoeksprojecten gericht zijn op kennisintensief onderzoek (en dus niet op ontwikkeling). Innovatie wordt gedefinieerd als het tot stand brengen van een nieuw (of innovatief) product, proces of dienst waarvoor in het bedrijf vernieuwing nodig is. Het verkrijgen van een duidelijke toegevoegde waarde ten opzichte van de markt en een hoog risico op technische mislukking zijn het gewenste uitgangspunt. De innovatie en de bijbehorende kennisontwikkeling kunnen zowel technologisch als niet-technologisch van aard zijn. Start-ups komen ook in aanmerking. De lonen van (mede)oprichters kunnen op die manier ook in aanmerking komen indien zij deel uitmaken van het projectteam.

Ontwikkelingsprojecten

Ontwikkelingsprojecten worden gekenmerkt als kortlopend en resultaatgericht met een duidelijke innovatiegedreven business case. De looptijd is maximaal 24 maanden en de maximale steun bedraagt 3.000.000 euro.

Onderzoeksprojecten

Onderzoeksprojecten hebben een looptijd van maximaal 36 maanden. Deze projecten worden gekenmerkt door kennisintensiviteit, onderzoeksgedrevenheid en een langetermijnvisie & -strategie. De basissteun bedraagt tussen de 25% en 50% van de aanvaarde kosten afhankelijk van de onderzoeksinhoud maar kan verhoogd worden voor een KMO (+ 20%) en samenwerking (+ 10%) met onafhankelijke bedrijven of onderzoekscentra.

01.

Grote kans op succes

Wij besteden aandacht aan de details van uw subsdie aanvraag

02.

Start-ups friendly

Ook geschikt voor starters

03.

Alle sectoren

Zowel IT als niet-IT

04.

Groeimogelijkheden

Bijvoorbeeld naar een Europese Horizon subsidie

/ GETUIGENISSEN

Wat onze klanten zeggen

"We wisten niet zeker of we in aanmerking kwamen voor subsidies van de overheid voor ons nieuwste project. Venture Campus deed het onderzoek en zorgde ervoor dat we succesvol gesubsidieerd werden!"

Gil Dejonghe
CEO bij Smile Safari

"Venture Campus heeft ons concept omgezet in een succesvolle subsidieaanvraag. Bovendien was de samenwerking volledig no cure, no pay. Voor ons een echte no-brainer."

Boris Bogaert
CEO bij Pitchdrive
/ NO FUSS

Concentreer u op wat belangrijk is, wij zorgen voor de rest

Persoonlijke begeleiding van uw project
Gratis analyse van al uw projecten
+10 jaar ervaring met Europese subsidies
No cure - no pay
Meer dan 120 gesubsidieerde cases
85% succes ratio
/ FAQ

Venture Campus maakt het verschil

Wat zijn de kosten om Venture Campus in te huren voor de subsidieëring van mijn project?

Voor de meeste subsidieaanvragen werken wij met het no-cure, no-pay principe. Dit betekent dat u alleen hoeft te betalen als de subsidie wordt toegekend.

Werkt Venture Campus ook met start-ups?

Zeker weten! Startups behoren tot onze vaste klantenkring. Wij bieden vaak een hefboomeffect via subsidies op kapitaalverhogingen door investeerders.

Wat is de succesratio van de financieringsdiensten van Venture Campus?

Juist omdat we werken via het no-cure, no-pay principe, waarbij we alleen betaald worden voor succes, is onze succesratio hoog. Als we in uw project geloven, doen we dat op basis van onze expertise met honderden andere klanten.

Hoe kan ik nagaan of mijn project in aanmerking komt voor financiering?

Wij analyseren gratis of uw project in aanmerking komt voor subsidies. Dit kan per telefoon, via een videogesprek of zelfs via onze subsidieradar.

Ik wil Venture Campus inhuren voor mijn project, wat is de eerste stap?

Wij bespreken graag persoonlijk de mogelijkheden voor subsidie. Na ondertekening van de overeenkomst gaan wij aan de slag met als doel de aanvraag binnen 60-90 dagen in te dienen. Neem vandaag nog contact met ons op om uw subsidieaanvraag te starten!

Komt uw project in aanmerking voor subsidies?