Steun voor strategische transformatie (STS): subsidies voor investeringen en opleiding tot 1 miljoen euro

service main pic
/ DIENSTEN

Strategische transformatiesteun (STS)

Bedrijven in Vlaanderen kunnen een subsidie voor strategische transformatie (STS) aanvragen voor een strategisch transformatieproject. De verplichte voorwaarde is minstens 1 miljoen euro aan investeringen en 100.000 euro aan opleidingskosten (de drempels liggen nog hoger voor middelgrote en grote bedrijven) over een periode van maximaal 3 jaar. Het transformatieproject moet een belangrijke bijdrage leveren aan de versterking van het economisch weefsel van Vlaanderen. Denk bijvoorbeeld aan de bouw van een nieuw kantoorgebouw of een nieuwe fabriek gekoppeld aan een strategische transformatie.

De basissteun bedraagt 8% voor investeringen en 20% voor opleidingen en is beperkt tot maximaal 500.000 euro per aanvragende onderneming en per kalenderjaar. Daarnaast bekijken wij bij Venture Campus ook de mogelijkheid tot additionele steun (maximaal 2% extra steun voor investeringen en 5% voor opleidingen). Een project wordt beoordeeld aan de hand van bepaalde criteria, waaronder innovatie, kwaliteit van het management, impact voor het bedrijf, internationalisering en duurzaamheid binnen Vlaanderen. Venture Campus schrijft het Strategic Transformation Support (STS) dossier uit van A tot Z. We hanteren een vaste en variabele vergoeding (succes fee). De drempel om een STS-dossier aan te vragen is hoog. Voor innovatieve bedrijven zijn er programma's die toegankelijker zijn, zoals Vlaio ontwikkelingsprojecten (innovatiesubsidie via Vlaio), de KMO-groeisubsidie, Horizon Europe subsidies (via de EU) en subsidies voor opleiding en HR (via het Europees Sociaal Fonds - ESF).


01.

1 miljoen euro

Maximaal subsidiebedrag bij STS-projecten


02.

8% tot 20% steun

Investeringen kunnen tot 8% gesteund worden, opleidingen tot 20%

03.

10 jaar

Venture Campus heeft 10 jaar ervaring met het verkrijgen van dit soort subsidies.

04.

60 dagen

De doorlooptijd tussen indiening en goedkeuring bedraagt gemiddeld 2 maanden.

/ GETUIGENISSEN

Wat onze klanten zeggen

client logo
employee image

"We wisten niet zeker of we in aanmerking kwamen voor subsidies van de overheid voor ons nieuwste project. Venture Campus deed het onderzoek en zorgde ervoor dat we succesvol gesubsidieerd werden!"

Gil Dejonghe
CEO bij Smile Safari
client logo
employee image

"Venture Campus heeft ons concept omgezet in een succesvolle subsidieaanvraag. Bovendien was de samenwerking volledig no cure, no pay. Voor ons een echte no-brainer."

Boris Bogaert
CEO bij Pitchdrive
/ NO FUSS

Concentreer u op wat belangrijk is, wij zorgen voor de rest

Persoonlijke begeleiding van uw project
Gratis analyse van al uw projecten
+10 jaar ervaring met Europese subsidies
No cure - no pay
Meer dan 120 gesubsidieerde cases
Hoog succes ratio
/ FAQ

Venture Campus maakt het verschil

Wat zijn de kosten om Venture Campus in te huren voor de subsidieëring van mijn project?

Voor de meeste subsidieaanvragen werken wij met het no-cure, no-pay principe. Dit betekent dat u alleen hoeft te betalen als de subsidie wordt toegekend.

Werkt Venture Campus ook met start-ups?

Zeker weten! Startups behoren tot onze vaste klantenkring. Wij bieden vaak een hefboomeffect via subsidies op kapitaalverhogingen door investeerders.

Wat is de succesratio van de financieringsdiensten van Venture Campus?

Juist omdat we werken via het no-cure, no-pay principe, waarbij we alleen betaald worden voor succes, is onze succesratio hoog. Als we in uw project geloven, doen we dat op basis van onze expertise met honderden andere klanten.

Hoe kan ik nagaan of mijn project in aanmerking komt voor financiering?

Wij analyseren gratis of uw project in aanmerking komt voor subsidies. Dit kan per telefoon, via een videogesprek of zelfs via onze subsidieradar.

Ik wil Venture Campus inhuren voor mijn project, wat is de eerste stap?

Wij bespreken graag persoonlijk de mogelijkheden voor subsidie. Na ondertekening van de overeenkomst gaan wij aan de slag met als doel de aanvraag binnen 60-90 dagen in te dienen. Neem vandaag nog contact met ons op om uw subsidieaanvraag te starten!

/ STATS

Meer dan 10 jaar ervaring in het verstrekken van subsidie adviezen.

Inzendingen
142
Gesubsidieerde projecten
132
Miljoen euro opgehaald
67+
Jobs gecreëerd
841

Venture Campus kan u helpen bij het aanvragen van innovatiesubsidies. Op deze pagina vindt u een overzicht van alle soorten subsidies en steunmaatregelen waarbij wij u van A tot Z kunnen bijstaan. Wij zijn dé subsidieadviseur voor innovatiesubsidies voor ondernemers en bedrijven.

Meer lezen

Een gratis subsidie scan!

Weet u niet zeker of u in aanmerking komt voor subsidies? Laat het ons voor u uitzoeken!