50.000 € subsidie voor externe expertise of een strategisch medewerker

/ DIENSTEN

KMO Groeisubsidie

Gaat u met uw bedrijf een groeitraject (internationalisering, transformatie en/of innovatie) inzetten om de toekomst van uw bedrijf veilig te stellen? VLAIO kent subsidies toe tot € 25.000 voor het inhuren van een externe consultant met de nodige expertise of het aanwerven van een strategische medewerker op uw eigen loonlijst.

De bedrijven hebben de keuze om een beroep te doen op externe deskundigen of om een strategische medewerker in dienst te nemen. De focus van het groeitraject moet liggen op innovatie, transformatie of internationalisatie. De KMO-Groeisubsidie aanvraag moet een goed onderbouwde aanpak bevatten, waaruit blijkt dat de KMO het groeitraject succesvol zal ontwikkelen.

De expertise van de externe adviseurs of de strategisch medewerker is hierbij van groot belang. Het subsidiebedrag is 50% van de totale kosten met een maximum subsidie van €25.000.

Dit geldt zowel voor externe versterking (via consultant, kennisinstelling of kennisbureau) als voor interne versterking (het aantrekken van een nieuwe medewerker).

Optie 1: Groeisubsidie voor kmo's via externe versterking


U huurt een (externe) consultant in die uw bedrijf helpt om uw groeitraject (internationalisering, transformatie en/of innovatie) vorm te geven. Het CV van de consultant is belangrijk om aan te tonen dat hij/zij kennis heeft die binnen uw bedrijf niet aanwezig is. U krijgt 50% van de totale kosten vergoed met een maximum van €25.000 subsidie.

Optie 2: Aanwerving van een (interne) strategische medewerker


Om het groeitraject in uw onderneming in goede banen te leiden, kunt u ook een nieuwe strategische medewerker in dienst nemen. Ook hier is het belangrijk om zijn/haar kennis aan te tonen aan de hand van een CV en referenties. Deze medewerker moet zich richten op het groeitraject en mag geen puur operationele rol op zich nemen. Hij/zij assisteert het management bij het uitrollen van het groeitraject. U ontvangt 50% van de bruto loonkosten met een maximale subsidie van € 25.000.

01.

50.000 euro

Maximaal subsidiebedrag voor KMO-groeiprojecten

02.

2 types

Twee soorten subsidies, zowel voor interne als externe expertise.

03.

60 dagen

Het zal ongeveer twee maanden duren voordat je weet of je de subsidie hebt gewonnen. Er zijn meerdere oproepen per jaar die focussen op specifieke thema's.

04.

10 jaar

Venture Campus heeft 10 jaar ervaring met het verkrijgen van dit soort subsidies.

/ GETUIGENISSEN

Wat onze klanten zeggen

"We wisten niet zeker of we in aanmerking kwamen voor subsidies van de overheid voor ons nieuwste project. Venture Campus deed het onderzoek en zorgde ervoor dat we succesvol gesubsidieerd werden!"

Gil Dejonghe
CEO bij Smile Safari

"Venture Campus heeft ons concept omgezet in een succesvolle subsidieaanvraag. Bovendien was de samenwerking volledig no cure, no pay. Voor ons een echte no-brainer."

Boris Bogaert
CEO bij Pitchdrive
/ NO FUSS

Concentreer u op wat belangrijk is, wij zorgen voor de rest

Persoonlijke begeleiding van uw project
Gratis analyse van al uw projecten
+10 jaar ervaring met Europese subsidies
No cure - no pay
Meer dan 120 gesubsidieerde cases
85% succes ratio
/ FAQ

Venture Campus maakt het verschil

Wat zijn de kosten om Venture Campus in te huren voor de subsidieëring van mijn project?

Voor de meeste subsidieaanvragen werken wij met het no-cure, no-pay principe. Dit betekent dat u alleen hoeft te betalen als de subsidie wordt toegekend.

Werkt Venture Campus ook met start-ups?

Zeker weten! Startups behoren tot onze vaste klantenkring. Wij bieden vaak een hefboomeffect via subsidies op kapitaalverhogingen door investeerders.

Wat is de succesratio van de financieringsdiensten van Venture Campus?

Juist omdat we werken via het no-cure, no-pay principe, waarbij we alleen betaald worden voor succes, is onze succesratio hoog. Als we in uw project geloven, doen we dat op basis van onze expertise met honderden andere klanten.

Hoe kan ik nagaan of mijn project in aanmerking komt voor financiering?

Wij analyseren gratis of uw project in aanmerking komt voor subsidies. Dit kan per telefoon, via een videogesprek of zelfs via onze subsidieradar.

Ik wil Venture Campus inhuren voor mijn project, wat is de eerste stap?

Wij bespreken graag persoonlijk de mogelijkheden voor subsidie. Na ondertekening van de overeenkomst gaan wij aan de slag met als doel de aanvraag binnen 60-90 dagen in te dienen. Neem vandaag nog contact met ons op om uw subsidieaanvraag te starten!

Komt uw project in aanmerking voor subsidies?