50.000 € subsidie voor externe expertise of een strategisch medewerker

service main pic
/ DIENSTEN

KMO Groeisubsidie

De KMO-Groeisubsidie is een interessante kans voor kleine en middelgrote ondernemingen die hun groeitraject willen realiseren en kunnen rekenen op een subsidie van maximaal € 50.000. U kunt zowel externe deskundigen inhuren als een strategische medewerker aantrekken die zich richt op één van de vier belangrijke maatschappelijke thema's: digitalisering, internationalisering, circulair en duurzaam ondernemen of innovatie.

Om in aanmerking te komen voor de KMO-Groeisubsidie dient uw aanvraag aan de volgende vier criteria te voldoen: ambitie, transformatie, onderbouwde aanpak en noodzaak van kennis & expertise. Er worden per thema telkens drie oproepen georganiseerd in 2023. Tijdens deze oproepen kunt u uw subsidieaanvraag indienen en worden de aanvragen beoordeeld op basis van de vier criteria.

U kunt maximaal 50% van de kosten vergoed krijgen met een maximum subsidie van € 50.000.

Optie 1: Groeisubsidie voor kmo's via externe versterking


U huurt een (externe) consultant in die uw bedrijf helpt om uw groeitraject (digitalisering, internationalisering, circulair en duurzaam ondernemen of innovatie) vorm te geven. Het CV van de consultant is belangrijk om aan te tonen dat hij/zij kennis heeft die binnen uw bedrijf niet aanwezig is. U krijgt 50% van de totale kosten vergoed met een maximum van €25.000 subsidie.

Optie 2: Aanwerving van een (interne) strategische medewerker


Om het groeitraject in uw onderneming in goede banen te leiden, kunt u ook een nieuwe strategische medewerker in dienst nemen. Ook hier is het belangrijk om zijn/haar kennis aan te tonen aan de hand van een CV en referenties. Deze medewerker moet zich richten op het groeitraject en mag geen puur operationele rol op zich nemen. Hij/zij assisteert het management bij het uitrollen van het groeitraject. U ontvangt 50% van de bruto loonkosten met een maximale subsidie van € 25.000.

Optie 3: Combinatie van interne en externe versterking

U kunt ook kiezen om zowel een externe consultant in te zetten op het groeitraject en een nieuwe strategische medewerker in dienst te nemen. Hierbij gelden dezelfde voorwaarden (geen operationele rol, etc. ) als bij voorgaande opties. U krijgt 50 % van de totale kosten vergoed (facturen en brutoloonkosten) met een maximale subsidie van €50.000.

01.

50.000 euro

Maximaal subsidiebedrag voor KMO-groeiprojecten

02.

2 types

Twee soorten subsidies, zowel voor interne als externe expertise en dit binnen 4 thema's (digitalisering, internationalisering, circulair en duurzaam ondernemen of innovatie).

03.

60 dagen

Het zal ongeveer twee maanden duren voordat je weet of je de subsidie hebt gewonnen. Er zijn meerdere oproepen per jaar die focussen op specifieke thema's.

04.

10 jaar

Venture Campus heeft 10 jaar ervaring met het verkrijgen van dit soort subsidies.

/ GETUIGENISSEN

Wat onze klanten zeggen

client logo
employee image

"De samenwerking met Venture Campus heeft onze verwachtingen overtroffen. Dankzij hun strategische aanpak en de KMO Groeisubsidie hebben we onze ambities kunnen realiseren en zijn we een stap dichter bij ons wereldwijde doel gekomen."

Jörg Ehrhart
CEO bij XTRACT
client logo
employee image

"Venture Campus heeft ons concept omgezet in een succesvolle subsidieaanvraag. Bovendien was de samenwerking volledig no cure, no pay. Voor ons een echte no-brainer."

Boris Bogaert
CEO bij Pitchdrive
/ NO FUSS

Concentreer u op wat belangrijk is, wij zorgen voor de rest

Persoonlijke begeleiding van uw project
Gratis analyse van al uw projecten
+10 jaar ervaring met Europese subsidies
No cure - no pay
Meer dan 120 gesubsidieerde cases
Hoog succes ratio
/ FAQ

Venture Campus maakt het verschil

Wat zijn de kosten om Venture Campus in te huren voor de subsidieëring van mijn project?

Voor de meeste subsidieaanvragen werken wij met het no-cure, no-pay principe. Dit betekent dat u alleen hoeft te betalen als de subsidie wordt toegekend.

Werkt Venture Campus ook met start-ups?

Zeker weten! Startups behoren tot onze vaste klantenkring. Wij bieden vaak een hefboomeffect via subsidies op kapitaalverhogingen door investeerders.

Wat is de succesratio van de financieringsdiensten van Venture Campus?

Juist omdat we werken via het no-cure, no-pay principe, waarbij we alleen betaald worden voor succes, is onze succesratio hoog. Als we in uw project geloven, doen we dat op basis van onze expertise met honderden andere klanten.

Hoe kan ik nagaan of mijn project in aanmerking komt voor financiering?

Wij analyseren gratis of uw project in aanmerking komt voor subsidies. Dit kan per telefoon, via een videogesprek of zelfs via onze subsidieradar.

Ik wil Venture Campus inhuren voor mijn project, wat is de eerste stap?

Wij bespreken graag persoonlijk de mogelijkheden voor subsidie. Na ondertekening van de overeenkomst gaan wij aan de slag met als doel de aanvraag binnen 60-90 dagen in te dienen. Neem vandaag nog contact met ons op om uw subsidieaanvraag te starten!

/ STATS

Meer dan 10 jaar ervaring in het verstrekken van subsidie adviezen.

Inzendingen
142
Gesubsidieerde projecten
132
Miljoen euro opgehaald
67+
Jobs gecreëerd
841

Venture Campus kan u helpen bij het aanvragen van innovatiesubsidies. Op deze pagina vindt u een overzicht van alle soorten subsidies en steunmaatregelen waarbij wij u van A tot Z kunnen bijstaan. Wij zijn dé subsidieadviseur voor innovatiesubsidies voor ondernemers en bedrijven.

Meer lezen

Een gratis subsidie scan!

Weet u niet zeker of u in aanmerking komt voor subsidies? Laat het ons voor u uitzoeken!