De innovatieaftrek: een mooie besparing op de vennootschapsbelasting

service main pic
/ DIENSTEN

De nieuwe innovatie aftrek

De nieuwe innovatieaftrek (of aftrek voor innovatie-inkomsten) is de opvolger van de octrooiaftrek (of IP box). Hierdoor worden netto-inkomsten die voortvloeien uit een aantal intellectuele eigendomsrechten (bv. een octrooi of auteursrechtelijk beschermde software) voor 85% vrijgesteld van de vennootschapsbelasting. De aftrek kan niet zomaar worden toegepast, maar vereist een gedegen voorstudie en een zorgvuldige documentatieplicht. Venture Campus helpt u met alle stappen die u moet nemen om de innovatie-aftrek toe te passen. De eerste stap is een haalbaarheidsonderzoek om te kijken of de aftrek voor uw organisatie van toepassing is. Wij helpen u bij het opstellen van het dossier dat nodig is voor een belastingcontrole en kunnen u ook helpen bij het aanvragen van een fiscale ruling.

Van toepassing op de verkoop van innovatieve producten en diensten

Verkoopt u innovatieve producten en/of diensten? Dan zou de innovatieaftrek wel eens van toepassing kunnen zijn op de netto-inkomsten die uit de verkoop ervan voortvloeien. 

De innovatieaftrek kan niet lichtzinnig worden toegepast


Er is veel om naar te kijken bij de innovatieaftrek. Bent u in het bezit van de juiste octrooien of auteursrechtelijke beschermde software? Hebt u een correct tijdregistratiesysteem voor uw ontwikkelaars? Zijn uw algemene voorwaarden goed gedefinieerd? Is de overdracht van het gebruiksrecht aan uw klant op de juiste manier geregeld? Zijn uw R&D-activiteiten geregistreerd (en goedgekeurd) bij BELSPO? …

01.

Laag belastingtarief

3,75% in plaats van 25% op netto-inkomsten uit intellectuele eigendomsrechten.

02.

Strikte documentatieplicht

Uiteraard zorgt Venture Campus hiervoor.

03.

Groot voordeel

Belastingvoordeel voor middelgrote ondernemingen +100.000 euro per jaar.

04.

Goedgekeurd door de EU en conform de OESO-richtlijnen

Het is een duurzame maatregel die gebaseerd is op een stabiel wettelijk kader en een gevestigde rulingpraktijk. Er is dus geen risico op verboden staatsteun.

/ GETUIGENISSEN

Wat onze klanten zeggen

client logo
employee image

"Venture Campus zorgt ervoor dat we elk jaar een aftrek krijgen op onze inkomstenstromen die afkomstig zijn van een innovatieve toepassing."

Frans De Boeck
Partner bij Indusclean
/ NO FUSS

Concentreer u op wat belangrijk is, wij zorgen voor de rest

Persoonlijke begeleiding van uw project
Gratis analyse van al uw projecten
+10 jaar ervaring met Europese subsidies
No cure - no pay
Meer dan 120 gesubsidieerde cases
Hoog succes ratio
/ FAQ

Venture Campus maakt het verschil

Wat zijn de kosten om Venture Campus in te huren voor de subsidieëring van mijn project?

Voor de meeste subsidieaanvragen werken wij met het no-cure, no-pay principe. Dit betekent dat u alleen hoeft te betalen als de subsidie wordt toegekend.

Werkt Venture Campus ook met start-ups?

Zeker weten! Startups behoren tot onze vaste klantenkring. Wij bieden vaak een hefboomeffect via subsidies op kapitaalverhogingen door investeerders.

Wat is de succesratio van de financieringsdiensten van Venture Campus?

Juist omdat we werken via het no-cure, no-pay principe, waarbij we alleen betaald worden voor succes, is onze succesratio hoog. Als we in uw project geloven, doen we dat op basis van onze expertise met honderden andere klanten.

Hoe kan ik nagaan of mijn project in aanmerking komt voor financiering?

Wij analyseren gratis of uw project in aanmerking komt voor subsidies. Dit kan per telefoon, via een videogesprek of zelfs via onze subsidieradar.

Ik wil Venture Campus inhuren voor mijn project, wat is de eerste stap?

Wij bespreken graag persoonlijk de mogelijkheden voor subsidie. Na ondertekening van de overeenkomst gaan wij aan de slag met als doel de aanvraag binnen 60-90 dagen in te dienen. Neem vandaag nog contact met ons op om uw subsidieaanvraag te starten!

/ STATS

Meer dan 10 jaar ervaring in het verstrekken van subsidie adviezen.

Inzendingen
142
Gesubsidieerde projecten
132
Miljoen euro opgehaald
67+
Jobs gecreëerd
841

Venture Campus kan u helpen bij het aanvragen van innovatiesubsidies. Op deze pagina vindt u een overzicht van alle soorten subsidies en steunmaatregelen waarbij wij u van A tot Z kunnen bijstaan. Wij zijn dé subsidieadviseur voor innovatiesubsidies voor ondernemers en bedrijven.

Meer lezen

Een gratis subsidie scan!

Weet u niet zeker of u in aanmerking komt voor subsidies? Laat het ons voor u uitzoeken!