De innovatieaftrek: een mooie besparing op de vennootschapsbelasting

/ DIENSTEN

Het nieuwe innovatie vertrek

De nieuwe innovatieaftrek is de opvolger van de octrooiaftrek (IP box). Hierdoor verlaagt u de vennootschapsbelasting van 25% naar 5,1% voor netto-inkomsten die verband houden met innovatie die beschermd is door intellectueel eigendom (onder meer via een octrooi). De aftrek kan niet zomaar worden toegepast, maar vereist een gedegen voorstudie en een zorgvuldige documentatieplicht. Venture Campus helpt u met alle stappen die u moet nemen om de innovatie-aftrek toe te passen. De eerste stap is een haalbaarheidsonderzoek om te kijken of de aftrek voor uw organisatie van toepassing is. Wij helpen u bij het opstellen van het dossier dat nodig is voor een belastingcontrole en kunnen u ook helpen bij het aanvragen van een fiscale ruling.

Van toepassing op de verkoop van innovatieve producten en diensten

Verkoopt u innovatieve producten en diensten? Dan zou de innovatieaftrek wel eens van toepassing kunnen zijn op de omzet die hieraan toegerekend kan worden.

De innovatieaftrek kan niet lichtvaardig worden toegepast


Er is veel om naar te kijken bij de aftrek van innovatie. Bent u in het bezit van de juiste octrooien? Heeft u een correct tijdregistratiesysteem voor uw ontwikkelaars? Zijn uw algemene voorwaarden goed gedefinieerd? Is de overdracht van het gebruiksrecht aan uw klant op de juiste manier geregeld? Zijn uw O&O-activiteiten geregistreerd (en goedgekeurd) bij BELSPO? …

01.

Laag belastingtarief

5,1% in plaats van 25%.

02.

Strikte documentatieplicht

Uiteraard zorgt Venture Campus hiervoor.

03.

Groot voordeel

Belastingvoordeel voor middelgrote ondernemingen +100.000 euro per jaar.

04.

Goedgekeurd door de EU

Dus geen risico op verboden staatssteun.

/ GETUIGENISSEN

Wat onze klanten zeggen

"Venture Campus zorgt ervoor dat we elk jaar een aftrek krijgen op onze inkomstenstromen die afkomstig zijn van een innovatieve toepassing."

Frans De Boeck
Partner bij Indusclean
/ NO FUSS

Concentreer u op wat belangrijk is, wij zorgen voor de rest

Persoonlijke begeleiding van uw project
Gratis analyse van al uw projecten
+10 jaar ervaring met Europese subsidies
No cure - no pay
Meer dan 120 gesubsidieerde cases
85% succes ratio
/ FAQ

Venture Campus maakt het verschil

Wat zijn de kosten om Venture Campus in te huren voor de subsidieëring van mijn project?

Voor de meeste subsidieaanvragen werken wij met het no-cure, no-pay principe. Dit betekent dat u alleen hoeft te betalen als de subsidie wordt toegekend.

Werkt Venture Campus ook met start-ups?

Zeker weten! Startups behoren tot onze vaste klantenkring. Wij bieden vaak een hefboomeffect via subsidies op kapitaalverhogingen door investeerders.

Wat is de succesratio van de financieringsdiensten van Venture Campus?

Juist omdat we werken via het no-cure, no-pay principe, waarbij we alleen betaald worden voor succes, is onze succesratio hoog. Als we in uw project geloven, doen we dat op basis van onze expertise met honderden andere klanten.

Hoe kan ik nagaan of mijn project in aanmerking komt voor financiering?

Wij analyseren gratis of uw project in aanmerking komt voor subsidies. Dit kan per telefoon, via een videogesprek of zelfs via onze subsidieradar.

Ik wil Venture Campus inhuren voor mijn project, wat is de eerste stap?

Wij bespreken graag persoonlijk de mogelijkheden voor subsidie. Na ondertekening van de overeenkomst gaan wij aan de slag met als doel de aanvraag binnen 60-90 dagen in te dienen. Neem vandaag nog contact met ons op om uw subsidieaanvraag te starten!

Komt uw project in aanmerking voor subsidies?