80% vrijstelling van de bedrijfsvoorheffing op de lonen van onderzoekers

service main pic
/ DIENSTEN

Dit is hoe we kunnen helpen

Als u als werkgever uit de privésector of kennisinstellingen onderzoekers tewerkstelt, kunt u vrijstelling krijgen voor 80% van de bedrijfsvoorheffing die u op hun loon verschuldigd bent. Deze regel is tot stand gekomen met de hulp van het Federaal Wetenschapsbeleid, Belspo, en geldt ook voor bachelordiploma's, waar u een vrijstelling van 80% kunt bekomen, beperkt tot 50% van het totale bedrag van de vrijstelling zoals toegepast op andere werknemers met een specifiek master- en/of doctordiploma voor kleine vennootschappen (voor de overige ondernemingen wordt dit beperkt tot 25%).

Voor bepaalde functies moet de vrijstelling pro rata worden toegepast, naar rato van de tijd die de betrokken werknemers daadwerkelijk aan onderzoek hebben besteed. Het gaat om assistent-onderzoekers en postdoctorale onderzoekers aan universiteiten, hogescholen en erkende wetenschappelijke instellingen. Bovendien komen de projecten of programma's slechts in aanmerking indien ze geregistreerd zijn bij de Programmatorische Federale Overheidsdienst Wetenschapsbeleid.

U kunt zich inschrijven door de schuldenaar van de bedrijfsvoorheffing te vermelden, het project of programma waarop het onderzoek betrekking heeft te beschrijven, de verwachte begin- en einddatum te vermelden en aantonen dat de aangemelde werknemers over een geldig diploma beschikken en worden tewerkgesteld in de aangemelde onderzoeks- of ontwikkelingsprojecten.

01.

Kleine ondernemingen

Masterdiploma's: vrijstelling van 80%
Bachelordiploma's: vrijstelling van 80%
(beperkt tot 50% van het totale bedrag van de vrijstelling zoals toegepast op werknemers met een specifiek master- en/of doctorsdiploma)

02.

Andere bedrijven

Masterdiploma's: vrijstelling van 80%
Bachelordiploma's: vrijstelling van 80%
(beperkt tot 25% van het totale bedrag van de vrijstelling zoals toegepast op werknemers met een specifiek master- en/of doctorsdiploma)


03.

85% succespercentage


04.

10 jaar ervaring

/ GETUIGENISSEN

Wat onze klanten zeggen

client logo
employee image

"We wisten niet zeker of we in aanmerking kwamen voor subsidies van de overheid voor ons nieuwste project. Venture Campus deed het onderzoek en zorgde ervoor dat we succesvol gesubsidieerd werden!"

Gil Dejonghe
CEO bij Smile Safari
client logo
employee image

"Venture Campus heeft ons concept omgezet in een succesvolle subsidieaanvraag. Bovendien was de samenwerking volledig no cure, no pay. Voor ons een echte no-brainer."

Boris Bogaert
CEO bij Pitchdrive
/ NO FUSS

Concentreer u op wat belangrijk is, wij zorgen voor de rest

Persoonlijke begeleiding van uw project
Gratis analyse van al uw projecten
+10 jaar ervaring met Europese subsidies
No cure - no pay
Meer dan 120 gesubsidieerde cases
Hoog succes ratio
/ FAQ

Venture Campus maakt het verschil

Wat zijn de kosten om Venture Campus in te huren voor de subsidieëring van mijn project?

Voor de meeste subsidieaanvragen werken wij met het no-cure, no-pay principe. Dit betekent dat u alleen hoeft te betalen als de subsidie wordt toegekend.

Werkt Venture Campus ook met start-ups?

Zeker weten! Startups behoren tot onze vaste klantenkring. Wij bieden vaak een hefboomeffect via subsidies op kapitaalverhogingen door investeerders.

Wat is de succesratio van de financieringsdiensten van Venture Campus?

Juist omdat we werken via het no-cure, no-pay principe, waarbij we alleen betaald worden voor succes, is onze succesratio hoog. Als we in uw project geloven, doen we dat op basis van onze expertise met honderden andere klanten.

Hoe kan ik nagaan of mijn project in aanmerking komt voor financiering?

Wij analyseren gratis of uw project in aanmerking komt voor subsidies. Dit kan per telefoon, via een videogesprek of zelfs via onze subsidieradar.

Ik wil Venture Campus inhuren voor mijn project, wat is de eerste stap?

Wij bespreken graag persoonlijk de mogelijkheden voor subsidie. Na ondertekening van de overeenkomst gaan wij aan de slag met als doel de aanvraag binnen 60-90 dagen in te dienen. Neem vandaag nog contact met ons op om uw subsidieaanvraag te starten!

/ STATS

Meer dan 10 jaar ervaring in het verstrekken van subsidie adviezen.

Inzendingen
142
Gesubsidieerde projecten
132
Miljoen euro opgehaald
67+
Jobs gecreëerd
841

Venture Campus kan u helpen bij het aanvragen van innovatiesubsidies. Op deze pagina vindt u een overzicht van alle soorten subsidies en steunmaatregelen waarbij wij u van A tot Z kunnen bijstaan. Wij zijn dé subsidieadviseur voor innovatiesubsidies voor ondernemers en bedrijven.

Meer lezen

Een gratis subsidie scan!

Weet u niet zeker of u in aanmerking komt voor subsidies? Laat het ons voor u uitzoeken!