Menselijke AI-samenwerking

authorpic
Menselijke AI-samenwerking
Naarmate de ontwikkelingen en de vooruitgang in de technologie achter AI zich blijven uitbreiden, hebben veel mensen de gemeenschappelijke zorg dat de toekomst iets uit een dystopische sciencefictionfilm zal worden. Veel mensen hebben wilde voorspellingen dat de AI die wij hebben ontwikkeld op een dag zal opstaan en ons mensen zal maken tot nutteloze biologische systemen waar zij veel sneller of beter zonder kunnen. En ook al is dit een voor de hand liggende overdrijving, het algemene idee is tamelijk gemeengoed binnen veel gemeenschappen. De grootste angst is vaak dat AI en de voortschrijdende technologie de werknemers zullen vervangen en dat hun banen automatisch zullen worden, uitgevoerd door slimme technologie en Kunstmatige intelligentie.

Hoezeer dit ook een realiteit is die we allemaal onder ogen moeten zien, het is niet allemaal kommer en kwel. In feite kunnen veel alledaagse banen die alleen maar bedoeld zijn om de rekeningen te betalen, effectief worden vervangen, waardoor deze mensen meer kansen krijgen om zich te ontwikkelen en meer lonende banen te krijgen. Daar staat tegenover dat hoe meer we eenvoudige taken automatiseren, hoe creatiever de mens kan worden, wat de doeltreffendheid van de AI kan versterken. Bovendien mogen we niet vergeten welke rol de menselijke werknemer speelt bij de ontwikkeling en creatie van dergelijke technologie. Vergeet niet dat het jaren duurt om de eenvoudigste chatbots correct te trainen om niet-kritisch en behulpzaam te zijn op een niet-agressieve of bazige manier. Zonder de creativiteit en het mededogen van de menselijke geest, zou de AI-technologie iets van nachtmerries zijn. In wezen is de sleutel tot de toekomst de combinatie van AI en mensen die samenwerken met hun respectieve capaciteiten die elkaar aanvullen.

Wat dit betekent voor de toekomst

Waar AI de menselijke vermogens kan overtreffen, ligt de toekomst van de technologie. Dit gezegd zijnde, is het vermogen en de creatieve intelligentie van het menselijk brein nog steeds ongelooflijk moeilijk te repliceren. Dit betekent dat het steeds waarschijnlijker wordt dat de toekomst zal worden ontwikkeld met menselijke breinen en AI-technologie die samenwerken.

Een voorbeeld van zo'n samenwerking tussen machines en mensen is de ontwikkeling van zelfrijdende auto's. Deze technologie moet nog onder de knie worden gekregen, maar wanneer zij volledig veilig is, zal een nieuw tijdperk van mobiliteit aanbreken. En dan ligt de mogelijkheid voor blinden om te rijden om de hoek. Stel je de onafhankelijkheid voor die deze samenwerking kan brengen. Een andere vorm van samenwerking tussen AI en de mens is het creëren van mens-AI-partners als schakers, waarbij de creativiteit en intuïtie van een menselijke schaker de computervaardigheden van AI aanvult om schaakpartijen te winnen. Deze technologie zou in de toekomst waardevolle implicaties kunnen hebben voor andere sectoren.

Superteams

Dit brengt ons bij het onderwerp van 'superteams', teams bestaande uit AI en mensen die samenwerken in het bedrijfsleven. Deze bedrijfspraktijk is gebaseerd op de aanname dat slimme technologieën en AI waardevolle leden van teams in bedrijven kunnen worden en deel kunnen gaan uitmaken van bedrijfsecosystemen. Deze samenwerking tussen machines en mensen betekent dat bedrijven de manier waarop zij hun werk uitvoeren opnieuw kunnen uitvinden, wat op zijn beurt de productiviteit van die bedrijven versterkt.

Wat betekent dit voor het bedrijfsleven?

Deze alliantie tussen machines en mensen is een onvermijdelijke conclusie die veel mensen en bedrijven al vele jaren geleden hebben getrokken. Het interessante is dat veel bedrijven zich niet hadden voorgesteld dat deze samensmelting zo routineus zou zijn. Ik denk dat velen van ons zich hadden voorgesteld dat de machines slechts op één aspect zouden werken en alleen in gecontroleerde omgevingen of industrieën. Maar de toekomst die wij naderen is dat machines alle mogelijkheden hebben om onze collega's te worden, wat een enigszins nieuw idee is.

Hoe ongebruikelijk dit idee ook mag zijn, het is zeker vernieuwend!

Nieuwe blogposts

Read more

Een gratis subsidie scan!

Weet u niet zeker of u in aanmerking komt voor subsidies? Laat het ons voor u uitzoeken!