Edge Computing

authorpic
Edge Computing
Dit zijn slechts enkele van de vragen die in uw hoofd rondspoken wanneer iemand een nieuw technologisch modewoord zoals edge computing vermeldt.

Wat is het? Waar komt het vandaan? Hoe helpt het mijn bedrijf?

Misschien rol je met je ogen en zucht je, omdat je denkt dat dit de zoveelste manier is waarop techbedrijven doen alsof ze het wiel hebben uitgevonden. Deze keer is het anders. Deze keer heeft het zin. Deze keer zal uw bedrijf echt profiteren van het opnieuw uitvinden van het wiel.

In een notendop is edge computing het proces waarbij apparaten die vroeger voor verwerking en communicatie afhankelijk waren van de cloud, dit nu zelf kunnen doen. Edge computing werkt met apparaten die zijn uitgerust met intelligente functionaliteit, waardoor ze hun eigen informatie kunnen verwerken en alleen vitale informatie naar de cloud sturen. Dit is ontstaan als reactie op de miljoenen nieuwe Internet of Things (IoT)-apparaten die met de cloud verbonden zijn. Het grote aantal IoT-apparaten betekent dat de bandbreedte van de cloud in het gedrang komt, wat onder meer leidt tot enorme latentieproblemen.
Als je erover nadenkt, zou de server, als alle IoT-apparaten ter wereld al hun gegevens naar dezelfde plaats en op hetzelfde moment zouden sturen, niet genoeg ruimte of kracht hebben om zulke grote hoeveelheden gegevens te verwerken. Het werkt gewoon niet.

In essentie is edge computing een oplossing voor de belasting van netwerken en servers en biedt het nieuwe functionaliteit aan individuele apparaten.
Dit betekent dat enorme bedrijven, die veel apparaten en enorme hoeveelheden gegevens hebben, hun aantal apparaten kunnen uitbreiden, de latentie kunnen verbeteren en in wezen meer ruimte kunnen creëren voor meer gegevens. Dit opent ook de deuren voor bedrijven om problemen bij de bron op te lossen in plaats van te wachten tot de servers het probleem oppikken, wat ook de betrouwbaarheid verhoogt. Afzonderlijke apparaten kunnen afzonderlijk worden geconfigureerd, zodat de beheerders of technici meer macht hebben over afzonderlijke apparaten. Aangezien de prijs van computerhardware daalt, is het voor veel bedrijven bovendien een economisch haalbare optie om apparaten te verbeteren en ze aan de rand van het netwerk te plaatsen.

Edge Computing en analyse

Een interessant aspect van het verplaatsen van de gegevens terug naar de apparaten is de mogelijkheid van gegevensanalyse. Met edge analytics kunnen de gegevens van een bepaald apparaat in bijna realtime worden geanalyseerd, direct naast het apparaat. Er is geen behoefte aan cloudinterferentie of netwerkconvergentie, alleen de gegevens van dat apparaat wanneer dat nodig is. Zodra die gegevens zijn geanalyseerd, kunnen de belangrijkste statistieken of informatie op het netwerk of in de cloud worden gezet. Dit bespaart tijd en ruimte en verhoogt de snelheid van de gegevensanalyse.
Edge computing geeft bedrijven actionele inzichten in near real time, die vervolgens kunnen worden toegepast om individuele apparaten te verbeteren. Dit soort bedrijfsinnovatie is vooral belangrijk voor bedrijven die op zoek zijn naar manieren om kosten te besparen en zelfs hun gegevensanalyse te verbeteren. Over het algemeen bevinden edge computing en -analyse zich in de voorste gelederen van het bedrijfsleven.

Nieuwe blogposts

Read more

Een gratis subsidie scan!

Weet u niet zeker of u in aanmerking komt voor subsidies? Laat het ons voor u uitzoeken!