Hyperloop One uitgelegd

authorpic
Hyperloop One uitgelegd
De vervoersector is in de afgelopen 100 jaar niet echt veel veranderd. We hebben in het vervoer een technologisch niveau bereikt dat goed past bij het bedrijfsleven en de consument.

Een vlucht naar veel bestemmingen is zowel kosteneffectief als relatief snel - net als de meeste andere vervoerswijzen. Toch voelt het in dit technologische klimaat alsof de innovatie van het vervoer tot stilstand is gekomen. Naarmate de wereld meer met elkaar verbonden raakt, beginnen de huidige vervoerssystemen steeds ouderwetser aan te voelen. Dat is waar Hyperloop One in beeld komt. Hyperloop One is de eerste nieuwe vorm van vervoer die we in de vorige eeuw hebben gezien. Het is ontworpen, zoals alle moderne technologie, met duurzaamheid, veiligheid en efficiëntie in het achterhoofd.

Wat is Hyperloop One?

Hyperloop One, ontwikkeld uit een idee dat Elon Musk al in 2013 de wereld in gooide, is een nieuwe vorm van vervoer die vergelijkbaar is met treinen. Waar de snelste trein op aarde 429 km/u kan halen (Shanghai Maglev trein), voorspelt de Hyperloop One technologie dat deze 1080 km/u kan halen. Dit betekent dat het passagiers in 9 uur van San Francisco naar Tokio zou kunnen brengen, ruwweg 3 uur sneller dan een vlucht.

Hoe werkt de Hyperloop One?

De basiswetenschap achter het Hyperloop One-systeem is een combinatie van een vacuümtunnel, luchtkussens en een lineaire elektromotor. Deze systemen werken samen om de hoge snelheid voort te stuwen. De Hyperloop One drijft door de buis door een luchtkussen te creëren tussen de stators die op de buis zijn gemonteerd en de rotor die op de pod is gemonteerd. Om de luchtwrijving te verminderen, is de pod aerodynamisch gemaakt en kan hij zijn snelheid behouden, zelfs als de luchtdruk in de buis schommelt. De technologie voor de Hyperloop One is in zekere zin vergelijkbaar met de technologie achter een airhockeytafel. Bij een airhockeytafel duwen jets onder de tafel lucht omhoog om een luchtkussen te creëren en de puck te laten zweven. In het Hyperloop One-ontwerp komt het luchtkussen uit de pod zelf en niet uit de buis. In wezen creëert dit ontwerp een omgeving die veel weg heeft van de lucht, en stelt het de pods in staat net zo snel te reizen als vliegtuigen, maar dan over de grond.

Hoe zal het voelen?

De gedachte aan reizen met zo'n hoge snelheid zou zelfs de meest gewende vlieger een beetje ongemakkelijk maken en zich afvragen of het menselijk lichaam zulke hoge snelheden wel kan overleven. Piloten, die normaal gesproken een bovengemiddelde gezondheid hebben, reizen niet eens met dergelijke snelheden, en we weten allemaal hoe perfect de gezondheid van een astronaut is. Dit roept de vraag op of we, als gewone mensen de Hyperloop One willen gebruiken, sportschoolratten moeten worden? Hebben we speciale kleding nodig om de snelheid van de aandrijving aan te kunnen? Het eenvoudige antwoord is nee. Volgens de website van de Hyperloop One zullen er systemen worden ingebouwd die het effect van G-krachten op het lichaam tot een minimum beperken. Verder zeggen zij dat de Hyperloop One zal aanvoelen als een ritje in een lift of als een vlucht met een verkeersvliegtuig.

Wanneer zal hyperloop één klaar zijn?

Tal van bronnen bevestigen dat Hyperloop One halverwege 2020 klaar zal zijn voor commercieel gebruik. Hoewel dit als een gewaagde voorspelling aanvoelt, boeken ze vooruitgang. Snel.

Nieuwe blogposts

Read more

Een gratis subsidie scan!

Weet u niet zeker of u in aanmerking komt voor subsidies? Laat het ons voor u uitzoeken!