Hardt Hyperloop - de toekomst van reizen?

authorpic
Hardt Hyperloop - de toekomst van reizen?
Het openbaar vervoer en het reizen zoals wij dat kennen zijn, zelfs in deze onzekere tijden, al tientallen jaren hetzelfde. Lange afstanden worden meestal per vliegtuig afgelegd, kortere afstanden per trein en woon-werkverkeer in de binnenstad per bus of tram. Deze methoden zijn geïnnoveerd en veranderd, maar hebben nog steeds dezelfde kernfunctionaliteiten. De motoren brengen mensen van A naar B in snelheden die we allemaal begrijpen. Reizen kost tijd, tijd die we allemaal bereid zijn op te offeren om op onze bestemming te geraken. Maar er is een nieuwe methode in aantocht die het speelveld echt zou kunnen veranderen. De Hyperloop is een innovatie die verder gaat dan alles wat we weten over vervoer in de moderne wereld. Het heeft de capaciteit om reistijden tot een fractie terug te brengen en zal de manier waarop we reizen zien volledig veranderen.

Wat is de Hyperloop?

De Hardt Hyperloop is iets wat je zou verwachten uit een soort futuristische roman of een spel dat zich afspeelt in de toekomst. Waarin reizen van punt A naar punt B in een oogwenk kan worden gemaakt. Snel reizen in games waarmee de speler zich in enkele seconden van de ene kant van de kaart naar de andere kant kan verplaatsen, zou wel eens dichter bij de realiteit kunnen komen dan we eerst dachten.

Het idee komt van het ongelooflijke brein van Elon Musk en is al vele jaren in ontwikkeling. Hij kwam voor het eerst met het voorstel in 2012, toen hij een open-sourcevoorstel over de innovatie publiceerde en het de vijfde vervoerswijze noemde. Sindsdien hebben veel teams en bedrijven over de hele wereld gewerkt om dit voorstel werkelijkheid te laten worden, iets wat we hoogstwaarschijnlijk nog in ons leven zullen meemaken.

De Hyperloop maakt gebruik van speciaal ontworpen capsules die mensen vervoeren door een stalen buis die magneten gebruikt om een soort vacuüm te creëren waardoor de capsules zweven en reizen door middel van voortstuwing. Het idee is dat de stalen buis de lucht kan nabootsen waar vliegtuigen doorheen vliegen en de capsules erdoorheen kan duwen met een hogere snelheid dan vliegtuigen. Hoewel dit idee niet nieuw is - de eerste persoon die overwoog mensen en dingen door luchtdichte buizen te vervoeren met behulp van een voortstuwingsmechanisme komt van de ingenieur George Medhurst uit 1812 - begint de technologie die dit mogelijk moet maken, stilaan op gang te komen.

Hoe dit reizen revolutioneert

Naarmate de tijd verstrijkt, worden steeds meer mensen zich bewust van het effect dat de mens op onze planeet heeft gehad en nog steeds heeft. Telkens wanneer we een korte reis naar een nieuwe bestemming plannen, of dat nu met de auto, de trein of het vliegtuig is, lijdt de planeet daaronder. Ook al reizen we tegenwoordig niet meer zoveel, de reizen die we maken tellen wel bij elkaar op en hebben een effect. Dit is deels wat de Hyperloop zo bijzonder maakt: het zou wel eens de vervoerswijze kunnen zijn die de planeet helpt te redden. Hij is ontworpen zonder uitstoot en wordt volledig aangedreven door duurzame en hernieuwbare energie. Dit is de oplossing die we al jaren proberen te vinden, aangezien mensen niet over de hele wereld willen en kunnen reizen, maar de Hyperloop zal hen nu gemoedsrust geven terwijl ze reizen.

Hoe de toekomst eruit zou kunnen zien

Stel je voor dat je in Vlaanderen woont en trek hebt in echt Frans eten voor de lunch. Een snelle reis met de Hyperloop en je bent er, in Frankrijk voor de lunch en weer terug voor je avondmaal thuis, of de middag op kantoor. De Hyperloop kan heel Europa ontsluiten.

Nieuwe blogposts

Read more

Een gratis subsidie scan!

Weet u niet zeker of u in aanmerking komt voor subsidies? Laat het ons voor u uitzoeken!