ESF Subsidies

service main pic
/ DIENSTEN

ESF-subsidies voor opleiding en loopbaanbeleid

Het Europees Sociaal fonds(ESF) stimuleert Vlaamse organisaties om de arbeidsmarkt te versterken en de werkgelegenheid te vergroten. Het fonds is een belangrijk Europees instrument om mensen te helpen beter werk te vinden en om te zorgen voor eerlijke arbeidskansen. Maatschappelijk kwetsbare groepen, zoals laaggeschoolden, allochtonen of personen met een arbeidshandicap worden hierin betrokken. Het ESF publiceert regelmatig oproepen voor opleidingen in bedrijven (zowel intern als extern) en voor loopbaanbeleid.Het ESF-Vlaanderen valt onder de bevoegdheid van de Vlaamse minister van Werken Sociale economie.

De steunbedragen (subsidies) variëren tussen 60.000 euro en 100.000 euro, afhankelijk van de oproep. Een eigen bijdrage van het Vlaamse bedrijf is altijd een vereiste. Er zijn verschillende oproepen per jaar met strikte deadlines.

De ESF-voorwaarden zijn zo opgesteld dat in principe elke publieke of privaatrechtelijke organisatie (KMO’s of vzw) een projectvoorstel kan indienen op voorwaarde dat het kadert binnen een openstaande oproep, met uitzondering van eenmanszaken. Venture Campus heeft reeds tientallen bedrijven geholpen met een ESF-projectaanvraag. Wij schrijven het dossier in overleg met de verantwoordelijken binnen uw onderneming.

Hoe werkt de procedure voor een ESF-subsidie?


Venture Campus schrijft, in overleg met uw medewerkers, de ESF-projectaanvraag van begin tot eind. Wij bereiden ook alles voor de ESF-aanvraag voor de deadline van de call. Exact 3 maanden na het verstrijken van de deadline ontvangt u de projectbeslissing (goedgekeurd of afgekeurd) van de ESF-aanvraag. Na goedkeuring kan het ESF-project van start gaan en begeleiden wij u verder met de tussentijdse rapportage tot en met de uitbetaling van de allerlaatste termijn van de ESF-subsidie.

Wie komt in aanmerking voor een ESF-subsidie?


Elke onderneming met werknemers op de loonlijst in Vlaanderen komt in aanmerking voor een ESF-subsidie. Uit de praktijk merken we dat ESF-dossiers vooral geschikt zijn voor bedrijven vanaf 50 werknemers. Voor grote bedrijven of multinationals zijn er geen beperkingen, enkel een meer gedetailleerde input is vereist. Venture Campus bespreekt graag met u de plannen op het gebied van HR en opleidingen en kijkt of er een geschikte ESF-oproep is geopend. Eerst en vooral stellen we een ESF-begrotingsdossier samen om te zien of de budgettering voor uw bedrijf haalbaar is.

01.

Voor elk bedrijf

Geen beperkingen op sectoren. Van non-profit tot profit en voor elke branche.

02.

Beperkt beheer

Via het digitale ESF-platform, zelfs voor de tijdsregistratie.

03.

Grote kans op succes

Dankzij ons jarenlange succes met ESF-subsidies.

04.

Combineerbaar met andere subsidies

Bijvoorbeeld met innovatiesubsidies voor het KMO's

/ GETUIGENISSEN

Wat onze klanten zeggen

client logo
employee image

"We wisten niet zeker of we in aanmerking kwamen voor subsidies van de overheid voor ons nieuwste project. Venture Campus deed het onderzoek en zorgde ervoor dat we succesvol gesubsidieerd werden!"

Gil Dejonghe
CEO bij Smile Safari
client logo
employee image

"Venture Campus heeft ons concept omgezet in een succesvolle subsidieaanvraag. Bovendien was de samenwerking volledig no cure, no pay. Voor ons een echte no-brainer."

Boris Bogaert
CEO bij Pitchdrive
/ NO FUSS

Concentreer u op wat belangrijk is, wij zorgen voor de rest

Persoonlijke begeleiding van uw project
Gratis analyse van al uw projecten
+10 jaar ervaring met Europese subsidies
No cure - no pay
Meer dan 120 gesubsidieerde cases
Hoog succes ratio
/ FAQ

Venture Campus maakt het verschil

Wat zijn de kosten om Venture Campus in te huren voor de subsidieëring van mijn project?

Voor de meeste subsidieaanvragen werken wij met het no-cure, no-pay principe. Dit betekent dat u alleen hoeft te betalen als de subsidie wordt toegekend.

Werkt Venture Campus ook met start-ups?

Zeker weten! Startups behoren tot onze vaste klantenkring. Wij bieden vaak een hefboomeffect via subsidies op kapitaalverhogingen door investeerders.

Wat is de succesratio van de financieringsdiensten van Venture Campus?

Juist omdat we werken via het no-cure, no-pay principe, waarbij we alleen betaald worden voor succes, is onze succesratio hoog. Als we in uw project geloven, doen we dat op basis van onze expertise met honderden andere klanten.

Hoe kan ik nagaan of mijn project in aanmerking komt voor financiering?

Wij analyseren gratis of uw project in aanmerking komt voor subsidies. Dit kan per telefoon, via een videogesprek of zelfs via onze subsidieradar.

Ik wil Venture Campus inhuren voor mijn project, wat is de eerste stap?

Wij bespreken graag persoonlijk de mogelijkheden voor subsidie. Na ondertekening van de overeenkomst gaan wij aan de slag met als doel de aanvraag binnen 60-90 dagen in te dienen. Neem vandaag nog contact met ons op om uw subsidieaanvraag te starten!

/ STATS

Meer dan 10 jaar ervaring in het verstrekken van subsidie adviezen.

Inzendingen
142
Gesubsidieerde projecten
132
Miljoen euro opgehaald
67+
Jobs gecreëerd
841

Venture Campus kan u helpen bij het aanvragen van innovatiesubsidies. Op deze pagina vindt u een overzicht van alle soorten subsidies en steunmaatregelen waarbij wij u van A tot Z kunnen bijstaan. Wij zijn dé subsidieadviseur voor innovatiesubsidies voor ondernemers en bedrijven.

Meer lezen

Een gratis subsidie scan!

Weet u niet zeker of u in aanmerking komt voor subsidies? Laat het ons voor u uitzoeken!