Userfull investeert subsidie in ontwikkeling 'digitale vriend' voor bewoners Toontjeshuis

client main image

Tegen de zomer nemen 14 (jong)volwassenen met een beperking hun intrek in het eerste Toontjeshuis in Boom. Dankzij een nieuwe digitale 'alles-in-één' communicatiehub die het Boomse IT-bedrijf Userfull speciaal voor hen ontwikkelde, kunnen ze makkelijker zorg en ondersteuning krijgen. Ook vanop afstand. Met de hulp van Venture Campus kreeg Userfull hiervoor een subsidie van 261.849 euro van VLAIO.

Nieuwe technologie maakt het makkelijker om zelfstandig te wonen

“De gebruiksvriendelijke technologie die we voor Toontjeshuis ontwikkelden, met input van bewoners en hun ouders, gaat veel verder dan een klassiek noodoproepsysteem. Het laat de toekomstige bewoners toe om er nog zelfstandiger te leven en wonen. Naast functionaliteiten als een digitaal oproep- en waarschuwingssysteem en een agenda omvat het bijvoorbeeld ook een digitaal fotoboek. Allemaal op maat van de bewoner”, zegt Lisa Slisli, projectmanager van Userfull.

"Toen de vraag kwam of ook dit project op steun kon rekenen van de overheid, zagen we meteen het potentieel."

Langer zelfstandig thuis wonen.

"We hadden al een succesvolle samenwerking achter de rug met Userfull. Dus toen de vraag kwam of ook dit project op steun kon rekenen van de overheid, zagen we meteen het potentieel. Wat ons vooral overtuigde, was het ontbreken van dit soort essentiële veiligheidssystemen voor bewoners die extra begeleiding en zorg nodig hebben", zegt Philippe Delfs, Teamlead Innovation bij Venture Campus.

De innovatieve technologie zal niet alleen geïntegreerd worden in alle Toontjeshuizen, maar is op termijn ook toepasbaar in andere woonzorgvoorzieningen én kan zelfs mensen helpen om langer zelfstandig thuis te blijven wonen.

Klaar om een project te starten?

Contacteer ons vandaag nog
/ FAQ

Venture Campus maakt het verschil

Wat zijn de kosten om Venture Campus in te huren voor de subsidieëring van mijn project?

Voor de meeste subsidieaanvragen werken wij met het no-cure, no-pay principe. Dit betekent dat u alleen hoeft te betalen als de subsidie wordt toegekend.

Werkt Venture Campus ook met start-ups?

Zeker weten! Startups behoren tot onze vaste klantenkring. Wij bieden vaak een hefboomeffect via subsidies op kapitaalverhogingen door investeerders.

Wat is de succesratio van de financieringsdiensten van Venture Campus?

Juist omdat we werken via het no-cure, no-pay principe, waarbij we alleen betaald worden voor succes, is onze succesratio hoog. Als we in uw project geloven, doen we dat op basis van onze expertise met honderden andere klanten.

Hoe kan ik nagaan of mijn project in aanmerking komt voor financiering?

Wij analyseren gratis of uw project in aanmerking komt voor subsidies. Dit kan per telefoon, via een videogesprek of zelfs via onze subsidieradar.

Ik wil Venture Campus inhuren voor mijn project, wat is de eerste stap?

Wij bespreken graag persoonlijk de mogelijkheden voor subsidie. Na ondertekening van de overeenkomst gaan wij aan de slag met als doel de aanvraag binnen 60-90 dagen in te dienen. Neem vandaag nog contact met ons op om uw subsidieaanvraag te starten!

/ STATS

Meer dan 10 jaar ervaring in het verstrekken van subsidie adviezen.

Inzendingen
142
Gesubsidieerde projecten
132
Miljoen euro opgehaald
67+
Jobs gecreëerd
841

Venture Campus kan u helpen bij het aanvragen van innovatiesubsidies. Op deze pagina vindt u een overzicht van alle soorten subsidies en steunmaatregelen waarbij wij u van A tot Z kunnen bijstaan. Wij zijn dé subsidieadviseur voor innovatiesubsidies voor ondernemers en bedrijven.

Meer lezen

Een gratis subsidie scan!

Weet u niet zeker of u in aanmerking komt voor subsidies? Laat het ons voor u uitzoeken!