Smile Safari verovert Europa!

client main image

Smile Safari is het eerste Instagram & Tik Tok Museum van België en bij uitbreiding ook één van de grootste in Europa. Met hun tijdelijke en permanente exposities trekken ze bezoekers van jong en oud aan die op zoek zijn naar de perfecte setting voor hun foto’s en content op social media. Het concept wordt in de pers vergeleken als het ‘Disneyland voor Instagrammers” en bestaat uit een 40-tal decors die je uren plezier geven.

Samenwerking

Smile Safari is een samenwerking tussen 2 creatieve bureaus

- Hurae: een creatief communicatiebureau dat gespecialiseerd is in communicatiecampagnes offline, online, via social media en influencers.

- CityCubes: een activatie bureau gespecialiseerd in het bedenken, creëren en uitvoeren van events, activaties en pop-ups.

Samen brengen ze hun kennis omtrent social media trends, creatieve concepten en de productionele uitvoering van evenementen samen voor de uitrol van Smile Safari.

"Het is als ondernemer heel fijn - én noodzakelijk – om je te omringen door de juiste experten."

Buitenlandse stappen

SmileSafari is op dit ogenblik enkel actief in België. Echter merken ze een grote internationale aandacht en identificeren ze tal van opportuniteiten in landen als Frankrijk, Nederland, Duitsland, UK, Tsjechië, Polen enz.  

In 2020 hebben ze meer dan ooit gemerkt dat het belangrijk is om niet te blijven wedden op een paard. Om invloeden van buitenaf hun business zo weinig mogelijk te laten beïnvloeden, zoals dat gebeurde door de Covid-19 pandemie, dienen ze meerdere bronnen van inkomsten te genereren.Hoe populair een product/dienst nu mag zijn en welke marges je er op dit moment op kan nemen, verzekeren je geen groei of succes in de toekomst. Ook onverwachte zaken kunnen inkomstenstromen verstoren.  

Door te differentiëren in inkomsten is de impact op de gezamenlijke inkomstenstromen procentueel kleiner en zal dit niet zo snel een breekpunt zijn voor het bedrijf. Ze willen op deze manier onze toekomst en de groei van ons bedrijf waarborgen. Door de combinatie van buitenlandse interesse en nood aan diversificatie, was internationalisatie de volgende logische stap in hun traject.

Voor het realiseren van dat framework dienden ze volgende strategische vraagstukken op te lossen en taken uit te voeren.

·       Wat zijn de risico’s/struikelblokken die mogelijks verbonden zijn aan deze internationalisatie?

·       Opzoek gaan naar nieuwe uitdagingen/opportuniteiten in nieuwe doelmarkten

·       Onderzoek naar mogelijkheden en haalbaarheid partnerships of franchising

·       Partnership/Franchising model opzetten

·       Het bepalen van lange termijn doelstellingen

·       Enz.

"Dankzij Venture Campus konden we een sterk onderbouwd dossier indienen bij VLAIO en konden we goed voorbereid aan de evaluatiegesprekken beginnen"

Het belang van de juiste samenwerkingen‍

Ondertussen opende Smile Safari succesvol haar eerste museum over de Belgische landsgrenzen, in Lille, Frankrijk.

Met behulp van Venture Campus verkregen ze een groeisubsidie voor het aan werven van een profiel en het onder de arm nemen van een externe expert.

“Dankzij Venture Campus konden we een sterk onderbouwd dossier indienen bij VLAIO en konden we goed voorbereid aan de evaluatiegesprekken beginnen. Het is als ondernemer heel fijn - én noodzakelijk – om je te omringen door de juiste experten. Alleen zo kan je als bedrijf en als ondernemer groeien en je gesteund voelen. Dat gevoel hadden we bij deze samenwerking zeker.” Aldus Cleo Vandenbosch, Business Manager bij Smile Safari.

Klaar om een project te starten?

Contacteer ons vandaag nog
/ FAQ

Venture Campus maakt het verschil

Wat zijn de kosten om Venture Campus in te huren voor de subsidieëring van mijn project?

Voor de meeste subsidieaanvragen werken wij met het no-cure, no-pay principe. Dit betekent dat u alleen hoeft te betalen als de subsidie wordt toegekend.

Werkt Venture Campus ook met start-ups?

Zeker weten! Startups behoren tot onze vaste klantenkring. Wij bieden vaak een hefboomeffect via subsidies op kapitaalverhogingen door investeerders.

Wat is de succesratio van de financieringsdiensten van Venture Campus?

Juist omdat we werken via het no-cure, no-pay principe, waarbij we alleen betaald worden voor succes, is onze succesratio hoog. Als we in uw project geloven, doen we dat op basis van onze expertise met honderden andere klanten.

Hoe kan ik nagaan of mijn project in aanmerking komt voor financiering?

Wij analyseren gratis of uw project in aanmerking komt voor subsidies. Dit kan per telefoon, via een videogesprek of zelfs via onze subsidieradar.

Ik wil Venture Campus inhuren voor mijn project, wat is de eerste stap?

Wij bespreken graag persoonlijk de mogelijkheden voor subsidie. Na ondertekening van de overeenkomst gaan wij aan de slag met als doel de aanvraag binnen 60-90 dagen in te dienen. Neem vandaag nog contact met ons op om uw subsidieaanvraag te starten!

/ STATS

Meer dan 10 jaar ervaring in het verstrekken van subsidie adviezen.

Inzendingen
142
Gesubsidieerde projecten
132
Miljoen euro opgehaald
67+
Jobs gecreëerd
841

Venture Campus kan u helpen bij het aanvragen van innovatiesubsidies. Op deze pagina vindt u een overzicht van alle soorten subsidies en steunmaatregelen waarbij wij u van A tot Z kunnen bijstaan. Wij zijn dé subsidieadviseur voor innovatiesubsidies voor ondernemers en bedrijven.

Meer lezen

Een gratis subsidie scan!

Weet u niet zeker of u in aanmerking komt voor subsidies? Laat het ons voor u uitzoeken!