Scale-up Phished zet in op de menselijke kant van cybersecurity.

client main image

Omdat we in een data-intensief informatietijdperk leven, is cyberbeveiliging relevanter dan ooit. Phishing en netwerkinbraken behoren tot de meest populaire vormen van cyberbeveiligingsaanvallen en kunnen leiden tot ernstige schade. Phishing-aanvallen zijn onvermijdelijk, nemen steeds toe en blijven evolueren. Daarnaast maken hackers vandaag niet enkel gebruik van mails, maar slaan ze ook toe via berichten en/of telefoontjes. Phished is toegewijd om haar cyberbeveiligingsplatform verder uit te breiden met Smishing en Vishing preventie. Met de hulp van Venture Campus ontving het bedrijf de nodige middelen via een ontwikkelingssubsidie.

Wie is Phished

Alles rondom ons wordt digitaal. De nood aan cyberveiligheid is dan ook groter dan ooit. Arnout Van de Meulebroucke besefte dit reeds in 2018 en startte het bedrijf Phished op. Phished is een AI-gedreven platform dat inzet op de menselijke kant van cyberveiligheid. Die menselijke kant is essentieel, als je weet dat 90% van alle datalekken het gevolg is van menselijke handelingen. Het huidige Phished aanbod bestaat uit volledig geautomatiseerde trainingssoftware met gepersonaliseerde, realistische simulaties van cyberaanvallen. Het product leert medewerkers correct en veilig om te gaan met online dreigingen en bouwt een ‘Human Firewall’ om iedere medewerker heen.

Om in te spelen op de veranderingen in de markt en de steeds evoluerende cyberdreigingen, wilde Phished een nog bredere oplossing bieden die zowel smishing als vishing kan aanpakken.

Cyber security beperkt zich echter niet enkel tot e-mails

Phished heeft zich altijd gericht op het meest acute en grootste probleem voor bedrijven, namelijk phishing mails. Zoals eerder vermeld, evolueren cybercriminelen echter voortdurend en is het dus belangrijk om hun gedrag nauwlettend te blijven volgen en het platform te spiegelen aan de manier waarop ze bedrijven targeten. Om in te spelen op de veranderingen in de markt en de steeds evoluerende cyberdreigingen, wilde Phished een nog bredere oplossing bieden die zowel smishing als vishing kan aanpakken. Dit doen ze door te focussen op mobiele apparaten en door geautomatiseerde en gepersonaliseerde sms-, WhatsApp- en telefoongespreksimulaties en trainingen te introduceren.

Door het programma zo breed mogelijk te maken, verkleinen ze de kans dat een medewerker klikt op een gevaarlijke link of het slachtoffer wordt van een kwaadaardige e-mail, sms of oproep. De innovatieve elementen die het project kenmerken, zijn het gebruik van AI, content voor de berichten en telefoonroproepen, en het gebruik van NLP en tekst-naar-spraak-algoritmen om de gepersonaliseerde inhoud automatisch te genereren.

"Het team kon zich op haar beurt focussen op de core business en de verdere groei van het platform."

Tijd is van onschatbare waarde voor een snelgroeiend bedrijf

Phished is een van de meest snelgroeiende scale-ups in België. Door de gedrevenheid en passie van het team, groeide het bedrijf van 8 naar maar liefst 50+ medewerkers in minder dan twee jaar tijd. Voor een snelgroeiend bedrijf is tijd van onschatbare waarde, daarom contacteerde Frederik Van de Meulebroucke (COO) Venture Campus voor het begeleiden en uitwerken van de ontwikkelingsaanvraag.

Het team kon zich op haar beurt focussen op de core business en de verdere groei van het platform.

"Cijfers zijn nooit mijn ding geweest, maar met steun van Venture Campus werden de juiste documenten zeer vlot opgesteld."

Een succesvol subsidie traject op kruissnelheid

“Het opstellen van een ontwikkelingsaanvraag is een enorme klus en het is van groot belang om steeds een goed overzicht te bewaren. Venture Campus stelde een duidelijke planning op, maar toonde tijdens de opvolging ook de nodige flexibiliteit. Cijfers zijn nooit mijn ding geweest, maar met steun van Venture Campus werden de juiste documenten zeer vlot opgesteld. Daarnaast verbaasde het mij ook dat ze zonder achtergrond in cybersecurity onze insteek volledig begrepen en zich verdiepten in onze materie. Hun kuitenbijtermentaliteit zorgde voor nieuwe inzichten en initiatieven, die een meerwaarde vormden voor onze innovatie. Kortom, een super fijne samenwerking!”, aldus COO Frederik Van de Meulebroucke.

Klaar om een project te starten?

Contacteer ons vandaag nog
/ FAQ

Venture Campus maakt het verschil

Wat zijn de kosten om Venture Campus in te huren voor de subsidieëring van mijn project?

Voor de meeste subsidieaanvragen werken wij met het no-cure, no-pay principe. Dit betekent dat u alleen hoeft te betalen als de subsidie wordt toegekend.

Werkt Venture Campus ook met start-ups?

Zeker weten! Startups behoren tot onze vaste klantenkring. Wij bieden vaak een hefboomeffect via subsidies op kapitaalverhogingen door investeerders.

Wat is de succesratio van de financieringsdiensten van Venture Campus?

Juist omdat we werken via het no-cure, no-pay principe, waarbij we alleen betaald worden voor succes, is onze succesratio hoog. Als we in uw project geloven, doen we dat op basis van onze expertise met honderden andere klanten.

Hoe kan ik nagaan of mijn project in aanmerking komt voor financiering?

Wij analyseren gratis of uw project in aanmerking komt voor subsidies. Dit kan per telefoon, via een videogesprek of zelfs via onze subsidieradar.

Ik wil Venture Campus inhuren voor mijn project, wat is de eerste stap?

Wij bespreken graag persoonlijk de mogelijkheden voor subsidie. Na ondertekening van de overeenkomst gaan wij aan de slag met als doel de aanvraag binnen 60-90 dagen in te dienen. Neem vandaag nog contact met ons op om uw subsidieaanvraag te starten!

/ STATS

Meer dan 10 jaar ervaring in het verstrekken van subsidie adviezen.

Inzendingen
142
Gesubsidieerde projecten
132
Miljoen euro opgehaald
67+
Jobs gecreëerd
841

Venture Campus kan u helpen bij het aanvragen van innovatiesubsidies. Op deze pagina vindt u een overzicht van alle soorten subsidies en steunmaatregelen waarbij wij u van A tot Z kunnen bijstaan. Wij zijn dé subsidieadviseur voor innovatiesubsidies voor ondernemers en bedrijven.

Meer lezen

Een gratis subsidie scan!

Weet u niet zeker of u in aanmerking komt voor subsidies? Laat het ons voor u uitzoeken!