ClickCare matcht zorgvraag en-aanbod via een online platform

client main image

BinnenVlaanderen zijn er 260.000 zorgverleners waarvan 40.000 werken op zelfstandige basis. Dit is een aandeel van 15% van het totaal aanbod aan zorgverleners die samen 240 miljoen gewerkte uren per maand presteren. Langs de vraagzijde van de zorg vinden we onder de grootste zorginstellingen in Vlaanderen 103 ziekenhuizen, 16.659 huisartsen en 1.500 woonzorgcentra. De zorgmarkt biedt veel opportuniteiten aangezien we een stijgende vergrijzing van de maatschappij constateren. De vraag naar zorg zal de komende jaren alleen maar toenemen. Onze klant, ClickCare, omarmt deze vraag en ontwikkelde een online matching platform voor zorgverleners- en vragers.

Wie is ClickCare?

ClickCare is een online platform dat zelfstandige zorgverleners matcht met zorginstellingen. Het werd gelanceerd in juli 2021 door oprichters Hanna Goemans en Julie Rogiers (met samen meer dan 20 jaar ervaring in de zorgsector). Ze hebben ClickCare in het leven geroepen ten gevolge van de nood aan de flexibilisering van de personeelsnormen in de zorg. Hoewel in theorie de strenge normen de kwaliteit van de zorg moet garanderen, merkten ze in de realiteit vooral een beperkte inzetbaarheid van gediplomeerd zorgpersoneel. De zorgbehoevenden zijn vooral het slachtoffer. Daardoor komt ook het matchen van last-minute zorg in gedrang (bv. invulling van een opdracht binnen de 24 uur na aanvraag). Er is een enorme vraag naar dit type van zorg en vooral merkbaar sinds de globale uitbraak van COVID-19.

"Als first mover is het belangrijk loyaliteit op te bouwen bij de zorgvragers en zorgverleners..."

Groeiplannen

Om de digitale status van het bedrijf naar een hoger niveau te brengen, hebben Hanna en Julie een ambitieus groeitraject uitgetekend. In eerste instantie willen ze zich focussen op de digitale aanwezigheid, met name de bestaande user base van ClickCare vergroten en meer naamsbekendheid creëren via partnerships. Als first mover is het belangrijk loyaliteit op te bouwen bij de zorgvragers en zorgverleners om de churn zo laag mogelijk te houden wanneer andere zorg platformen de markt zullen betreden.  

“Als start-up moeten we verschillende ballen tegelijk omhoog houden. Door de samenwerking met Venture Campus werden we ontzorgd..."

Data als bondgenoot

Venture Campus hielp ClickCare met het verkrijgen van een groeisubsidie voor zowel een interne als externe aanwerving. Deze aanwervingen geven het bedrijf de kans om in te zetten op digitalisatie en het uitbouwen van het beoogde Recommendation & Loyalty systeem om op een slimme manier om te gaan met beschikbare data.

“Als start-up moeten we verschillende ballen tegelijk omhoog houden. Door de samenwerking met Venture Campus werden we ontzorgd voor het succesvol schrijven van ons dossier voor de groeisubsidie van Vlaio waardoor we kostbare tijd over hadden voor andere zaken. De consultants bij Venture Campus zijn zich ervan bewust dat ondernemers weinig tijd hebben en werkt zo snel en efficiënt mogelijk.”, aldus CEO Hanna Goemans.

Klaar om een project te starten?

Contacteer ons vandaag nog
/ FAQ

Venture Campus maakt het verschil

Wat zijn de kosten om Venture Campus in te huren voor de subsidieëring van mijn project?

Voor de meeste subsidieaanvragen werken wij met het no-cure, no-pay principe. Dit betekent dat u alleen hoeft te betalen als de subsidie wordt toegekend.

Werkt Venture Campus ook met start-ups?

Zeker weten! Startups behoren tot onze vaste klantenkring. Wij bieden vaak een hefboomeffect via subsidies op kapitaalverhogingen door investeerders.

Wat is de succesratio van de financieringsdiensten van Venture Campus?

Juist omdat we werken via het no-cure, no-pay principe, waarbij we alleen betaald worden voor succes, is onze succesratio hoog. Als we in uw project geloven, doen we dat op basis van onze expertise met honderden andere klanten.

Hoe kan ik nagaan of mijn project in aanmerking komt voor financiering?

Wij analyseren gratis of uw project in aanmerking komt voor subsidies. Dit kan per telefoon, via een videogesprek of zelfs via onze subsidieradar.

Ik wil Venture Campus inhuren voor mijn project, wat is de eerste stap?

Wij bespreken graag persoonlijk de mogelijkheden voor subsidie. Na ondertekening van de overeenkomst gaan wij aan de slag met als doel de aanvraag binnen 60-90 dagen in te dienen. Neem vandaag nog contact met ons op om uw subsidieaanvraag te starten!

/ STATS

Meer dan 10 jaar ervaring in het verstrekken van subsidie adviezen.

Inzendingen
142
Gesubsidieerde projecten
132
Miljoen euro opgehaald
67+
Jobs gecreëerd
841

Venture Campus kan u helpen bij het aanvragen van innovatiesubsidies. Op deze pagina vindt u een overzicht van alle soorten subsidies en steunmaatregelen waarbij wij u van A tot Z kunnen bijstaan. Wij zijn dé subsidieadviseur voor innovatiesubsidies voor ondernemers en bedrijven.

Meer lezen

Een gratis subsidie scan!

Weet u niet zeker of u in aanmerking komt voor subsidies? Laat het ons voor u uitzoeken!