Hyperpersonalisatie van mentaal welzijnsplatform met behulp van AI

client main image

Met de ontwikkelingssubsidie van 450.000 euro die we BloomUp hielpen te verkrijgen, ontwikkelt de start-up momenteel een hypergepersonaliseerd mentaal welzijnsplatform. Dat maakt gebruik van artificiële intelligentie om absenteïsme en presenteïsme op de werkvloer aan te pakken op een hoogst efficiënte manier.

Het welzijn van werknemers is de grootste uitdaging voor HR-managers in 2023. Sinds 2019 stijgt het stressniveau al gestaag door de toenemende werkdruk en COVID-19 heeft deze trend alleen maar versterkt. Vandaag is meer dan 3,8% van de Belgische werknemers langdurig in ziekteverlof wegens burn-out of stressgerelateerde factoren. Die factoren zijn ook verantwoordelijk voor meer dan een derde van het absenteïsme op de werkvloer. Dit ziekteverzuim kost onze samenleving naar schatting zo’n 155 miljoen euro per jaar.

Volledig gepersonaliseerde groeitrajecten met behulp van AI

BloomUp wil deze problematiek op een preventieve manier aanpakken, met een doorgedreven uitbreiding van zijn mentaal welzijnsplatform op basis van drie pijlers. 

De eerste pijler is de hyperpersonalisatie van de bestaande groeitrajecten met behulp van artificiële intelligentie. Elke werknemer zal een volledig op maat gemaakt traject krijgen op basis van zijn of haar specifieke noden. De onderwerpen en stappen passen zich bovendien dynamisch aan naargelang het traject vordert en groeien zo mee met de gebruikers. Die behouden trouwens op elk moment de volledige controle - ook over hun privacy, want bij elke stap kunnen ze kiezen welke data met wie gedeeld mogen worden. 

“Met BloomUp willen we het meest datagestuurde mentaal welzijnsplatform worden, dat past bij de specifieke behoeften van elke werknemer en met hen mee evolueert naarmate ze het traject doorlopen.” - Clovis Six, co-founder BloomUp

Een tweede pijler zet in op het verwerven van de juiste inzichten voor HR-managers. De anonieme data die verzameld worden in de dashboards geven managers de juiste inzichten en aanbevelingen over hoe ze beter kunnen inzetten op mentaal welzijn op de werkvloer. Zo leren ze onder meer welke onderwerpen het meest aan bod komen binnen hun organisatie en waar ze dus het best actief over communiceren met hun medewerkers. 

Tot slot zal het platform de mogelijkheid bieden de verborgen kosten rond mentaal welzijn binnen een organisatie te voorspellen. HR-managers zullen ook de Return on Investment kunnen berekenen op vlak van absenteïsme, presenteïsme en turnover na het investeren in mentaal welzijn op de werkvloer. 

BloomUp als mentale welzijnspartner

Tegen 2024 wil BloomUp dé partner worden van Belgische bedrijven die preventief inzetten op mentaal welzijn. En daar zetten we bij Venture Campus graag mee onze schouders onder. “De samenwerking met BloomUp heeft ons nog meer inzicht gegeven in het sociale belang van technologie. De wijze waarop zij een heel actueel probleem hebben aangepakt, heeft ons enorm geïnspireerd. We zijn dan ook trots dat we een bijdrage konden leveren aan de maatschappelijke verandering die BloomUp nastreeft", zegt onze Teamlead Innovation, Philippe Delfs.

Klaar om een project te starten?

Contacteer ons vandaag nog
/ FAQ

Venture Campus maakt het verschil

Wat zijn de kosten om Venture Campus in te huren voor de subsidieëring van mijn project?

Voor de meeste subsidieaanvragen werken wij met het no-cure, no-pay principe. Dit betekent dat u alleen hoeft te betalen als de subsidie wordt toegekend.

Werkt Venture Campus ook met start-ups?

Zeker weten! Startups behoren tot onze vaste klantenkring. Wij bieden vaak een hefboomeffect via subsidies op kapitaalverhogingen door investeerders.

Wat is de succesratio van de financieringsdiensten van Venture Campus?

Juist omdat we werken via het no-cure, no-pay principe, waarbij we alleen betaald worden voor succes, is onze succesratio hoog. Als we in uw project geloven, doen we dat op basis van onze expertise met honderden andere klanten.

Hoe kan ik nagaan of mijn project in aanmerking komt voor financiering?

Wij analyseren gratis of uw project in aanmerking komt voor subsidies. Dit kan per telefoon, via een videogesprek of zelfs via onze subsidieradar.

Ik wil Venture Campus inhuren voor mijn project, wat is de eerste stap?

Wij bespreken graag persoonlijk de mogelijkheden voor subsidie. Na ondertekening van de overeenkomst gaan wij aan de slag met als doel de aanvraag binnen 60-90 dagen in te dienen. Neem vandaag nog contact met ons op om uw subsidieaanvraag te starten!

/ STATS

Meer dan 10 jaar ervaring in het verstrekken van subsidie adviezen.

Inzendingen
142
Gesubsidieerde projecten
132
Miljoen euro opgehaald
67+
Jobs gecreëerd
841

Venture Campus kan u helpen bij het aanvragen van innovatiesubsidies. Op deze pagina vindt u een overzicht van alle soorten subsidies en steunmaatregelen waarbij wij u van A tot Z kunnen bijstaan. Wij zijn dé subsidieadviseur voor innovatiesubsidies voor ondernemers en bedrijven.

Meer lezen

Een gratis subsidie scan!

Weet u niet zeker of u in aanmerking komt voor subsidies? Laat het ons voor u uitzoeken!