Modulair bouwen met Bao Living

client main image

Het gaat hard voor de Antwerpse scale-up Bao Living. Wat begon als een thesis aan de managementschool, is op amper enkele jaren tijd uitgegroeid tot een dynamisch bedrijf dat bouwen duurzamer en betaalbaarder wil maken. En zo’n mooi verhaal, daar schrijven we bij Venture Campus graag aan mee. We hielpen Bao Living bij de aanvraag van een Vlaamse innovatiesubsidie, waarmee het nu volop inzet op digitalisering en automatisering.  

Bij Bao Living draait alles om modulair bouwen, legt medeoprichter Axel van der Donk uit. "Met SAM (Slimme Aanpasbare Modules) bieden we een modulaire oplossing voor de installatie van nutsvoorzieningen in compacte stadswoningen. Het is een uniek, circulair systeem van een tiental customiseerbare modules waarin de keuken, badkamer, verwarming, ventilatie en elektriciteit geïntegreerd zijn in een geprefabriceerde unit. Resultaat: een aanzienlijk kortere bouwtijd en 10 à 15 procent meer leefbare oppervlakte.”

Droomwerf

Bao Living richt zich vooral op projectontwikkelaars. “Met SAM bundelen we het werk van vijf onderaannemers in één product. Wij nemen niet alleen alle verschillende technieken voor onze rekening, maar ook de volledige coördinatie van de installatie. Dat is een grote kopzorg minder voor onze klanten. We creëren eigenlijk een droomwerf voor hen”, zegt Axel van der Donk.

Ontwikkelingsproject

Met de hulp van Venture Campus kreeg Bao Living een ontwikkelingsproject, goed voor een bedrag van 165.000 euro, toegekend van de Vlaamse overheid. "Toen ik Bao Living - vrij toevallig - ontdekte via social media, viel het me meteen op dat dit een heel innovatief bedrijf is met een duidelijke missie. Precies het soort scale-up dat we met Venture Campus graag helpen te ondersteunen", vertelt Philippe Delfs, Teamlead Innovation bij Venture Campus.

En die helpende hand, die kwam er precies op het juiste moment. Bao Living was immers op zoek naar een manier om de drie fasen van zijn bedrijfsproces - conceptueel uitwerken, technisch uittekenen en installatie - te digitaliseren en streamlinen: van conceptueel naar technisch ontwerp in 1 uur.

Klaar om een project te starten?

Contacteer ons vandaag nog
/ FAQ

Venture Campus maakt het verschil

Wat zijn de kosten om Venture Campus in te huren voor de subsidieëring van mijn project?

Voor de meeste subsidieaanvragen werken wij met het no-cure, no-pay principe. Dit betekent dat u alleen hoeft te betalen als de subsidie wordt toegekend.

Werkt Venture Campus ook met start-ups?

Zeker weten! Startups behoren tot onze vaste klantenkring. Wij bieden vaak een hefboomeffect via subsidies op kapitaalverhogingen door investeerders.

Wat is de succesratio van de financieringsdiensten van Venture Campus?

Juist omdat we werken via het no-cure, no-pay principe, waarbij we alleen betaald worden voor succes, is onze succesratio hoog. Als we in uw project geloven, doen we dat op basis van onze expertise met honderden andere klanten.

Hoe kan ik nagaan of mijn project in aanmerking komt voor financiering?

Wij analyseren gratis of uw project in aanmerking komt voor subsidies. Dit kan per telefoon, via een videogesprek of zelfs via onze subsidieradar.

Ik wil Venture Campus inhuren voor mijn project, wat is de eerste stap?

Wij bespreken graag persoonlijk de mogelijkheden voor subsidie. Na ondertekening van de overeenkomst gaan wij aan de slag met als doel de aanvraag binnen 60-90 dagen in te dienen. Neem vandaag nog contact met ons op om uw subsidieaanvraag te starten!

/ STATS

Meer dan 10 jaar ervaring in het verstrekken van subsidie adviezen.

Inzendingen
142
Gesubsidieerde projecten
132
Miljoen euro opgehaald
67+
Jobs gecreëerd
841

Venture Campus kan u helpen bij het aanvragen van innovatiesubsidies. Op deze pagina vindt u een overzicht van alle soorten subsidies en steunmaatregelen waarbij wij u van A tot Z kunnen bijstaan. Wij zijn dé subsidieadviseur voor innovatiesubsidies voor ondernemers en bedrijven.

Meer lezen

Een gratis subsidie scan!

Weet u niet zeker of u in aanmerking komt voor subsidies? Laat het ons voor u uitzoeken!