AirSmart, een start-up die werkt aan betere luchtkwaliteit.

client main image

Steden floreren en het aantal inwoners neemt toe met als gevolg kleinere leefruimten met strengere regels voor energie-efficiëntie. Helaas wordt de luchtkwaliteit binnenshuis ook vaak aangetast door luchtvervuiling, schimmelvorming en vele andere factoren.  AirSmart, een start-up die ontstond vanuit een samenwerking tussen Gunter Frencken(voormalige zaakvoerder VP-I) en Manu Nys (voormalig eigenaar Thermoduct NV),werkt aan een innovatie om kom af te maken met deze pijnpunten. Met behulp van Venture Campus ontvingen zij de nodige subsidies om hun ontwikkeling uit te voeren.

AirSmart, smart with air

Gunter en Manu richtten in 2020 het bedrijf AirSmart op, met het oog op het slimmer omgaan met onze kostbare lucht. Beide oprichters beschikken over een enorme kennis inzake productontwikkeling en HVAC. Gunter Frencken verwezelijkte verschillende projecten binnen de woningventilatie (voormalige VP-I). Manu Nys neemt op zijn beurt een serieus gevulde rugzak mee vanuit een 20 jaar lange periode als zaakvoerder van Thermoduct, een fabrikant-systeemaanbieder van een breed scala aan oppervlakte verwarmings- en koelsystemen.

Als je het ons vraagt, vormen zede ideale match voor het verwezenlijke van dit innovatieve traject!

"De admistratieve ondersteuning, evenals het creatief meedenken, betekende een enorme meerwaarde in het ganse proces."

Totaaloplossing voor ventilatie

AirSmart wil een unieke verwarmings- en koelventilatie-eenheid ontwikkelen met een slim bypasssysteem, een warmtepomp en bijkomende mogelijkheden om probiotica en aroma’s te verstuiven voor een betere binnenluchtkwaliteit, het voorkomen van ziekteverwekkers en een verhoogd comfort zonder compromissen te sluiten op het gebied van efficiëntie. Om dit te verwezelijken richt het innovatieonderzoek zich in dit traject op de verschillende componenten en de daarbijhorende uitdagingen.

Er wordt ook extra aandacht besteed aan de behuizing. Die moet licht, geruisloos, optimaal energiezuinig en eenvoudig te installeren en te onderhouden zijn. Uitdagingen gaan ze bij AirSmart duidelijk niet uit de weg!

"Zonder deze kennis was het waarschijnlijk veel moeilijker geweest om het Vlaio traject tot een goed einde te brengen.”

Het belang van de juiste samenwerkingen‍

Om de innovatie te verwezelijken heeft AirSmart het juiste team samengesteld, bestaande uit Software en Elektromechanica engineers. Daarnaast doen ze ook beroep op verschillende gekende partners in de industrie. Gunter en Manu beseften als geen ander wat het belang was van een goed samengesteld, gespecialiseerd en ervaren team.

Laat dat ook de reden zijn dat ze in zee gingen met Venture Campus voor het uitschrijven van hun project proposal. “Venture Campus heeft ons een beter inzicht gegeven in hoe een subsidieaanvraag dient te worden opgebouwd. De admistratieve ondersteuning, evenals het creatief meedenken, betekende een enorme meerwaarde in het ganse proces. De persoonlijke raad en aanpak van hun consultants verlichtte daarnaast ook de druk.  Zonder deze kennis was het waarschijnlijk veel moeilijker geweest om het Vlaio traject tot een goed einde te brengen.” – Aldus Manu Nys.

Bij Venture Campus kijken we enorm tevreden terug op deze steeds zeer vriendelijke en vlotte samenwerking. Op het heden begeleiden we Gunter en Manu nog steeds voor de tussentijdse- en eindrapportages. Sta ons toe om hieraan toe te voegen dat het traject succesvol verloopt!

Heb jij een innovatief idee en nood aan de juiste begeleiding en bijhorende subsidies? Aarzel dan niet om ons te contacteren zodat we samen de mogelijkheden kunnen bekijken!

Klaar om een project te starten?

Contacteer ons vandaag nog
/ FAQ

Venture Campus maakt het verschil

Wat zijn de kosten om Venture Campus in te huren voor de subsidieëring van mijn project?

Voor de meeste subsidieaanvragen werken wij met het no-cure, no-pay principe. Dit betekent dat u alleen hoeft te betalen als de subsidie wordt toegekend.

Werkt Venture Campus ook met start-ups?

Zeker weten! Startups behoren tot onze vaste klantenkring. Wij bieden vaak een hefboomeffect via subsidies op kapitaalverhogingen door investeerders.

Wat is de succesratio van de financieringsdiensten van Venture Campus?

Juist omdat we werken via het no-cure, no-pay principe, waarbij we alleen betaald worden voor succes, is onze succesratio hoog. Als we in uw project geloven, doen we dat op basis van onze expertise met honderden andere klanten.

Hoe kan ik nagaan of mijn project in aanmerking komt voor financiering?

Wij analyseren gratis of uw project in aanmerking komt voor subsidies. Dit kan per telefoon, via een videogesprek of zelfs via onze subsidieradar.

Ik wil Venture Campus inhuren voor mijn project, wat is de eerste stap?

Wij bespreken graag persoonlijk de mogelijkheden voor subsidie. Na ondertekening van de overeenkomst gaan wij aan de slag met als doel de aanvraag binnen 60-90 dagen in te dienen. Neem vandaag nog contact met ons op om uw subsidieaanvraag te starten!

/ STATS

Meer dan 10 jaar ervaring in het verstrekken van subsidie adviezen.

Inzendingen
142
Gesubsidieerde projecten
132
Miljoen euro opgehaald
67+
Jobs gecreëerd
841

Venture Campus kan u helpen bij het aanvragen van innovatiesubsidies. Op deze pagina vindt u een overzicht van alle soorten subsidies en steunmaatregelen waarbij wij u van A tot Z kunnen bijstaan. Wij zijn dé subsidieadviseur voor innovatiesubsidies voor ondernemers en bedrijven.

Meer lezen

Een gratis subsidie scan!

Weet u niet zeker of u in aanmerking komt voor subsidies? Laat het ons voor u uitzoeken!