Wat is Public cloud computing?

authorpic
Wat is Public cloud computing?
Een van de bekendere types van cloud computing is de implementatie van de openbare cloud. Deze vorm van cloud computing heeft veel voordelen en wordt dan ook door vele bedrijven gebruikt als vorm van openbare cloudinfrastructuur.

Wat betekent het?

Openbare cloud is een type cloudimplementatie die organisaties en mensen kunnen gebruiken voor hun cloudcomputingbehoeften. Het wordt beheerd door een externe provider die controle heeft over de cloudomgeving. Dit betekent dat kleinere organisaties dit type cloudhosting tegen lage kosten kunnen gebruiken en toch hetzelfde niveau aan opslag kunnen krijgen die ze nodig hebben. Dit soort cloudomgevingen worden meestal gedeeld met bedrijven die contracten hebben met de cloudverkopers. De aanbieders van de cloud gebruiken het openbare internet en bijhorende dataservers om hun cloudinfrastructuur op te slaan en te delen met verschillende organisaties en particulieren.

Hoe werken Public clouds?

Zoals met veel andere cloud computing-opties, kan de public cloud worden ingezet als software, infrastructuur of platform. Deze verschillende behoeften van verschillende bedrijven maken de public cloud een goede keuze voor veel kleinere organisaties, aangezien de publieke cloud betekent dat de eindgebruiker deze technologieën niet zelf hoeft te implementeren. Er zijn meestal kosten verbonden aan het gebruik van openbare cloudcomputing, waarvoor een maandelijks of jaarlijks contract geldt. De aanbieder van publieke clouddiensten krijgt grote datacenters die zijn opgedeeld in virtuele machines. De huurders zullen deze virtuele machines in wezen verhuren voor hun cloudbehoeften.

Public cloud opties

Afhankelijk van de behoeften van de gebruikers kunnen openbare clouds in veel verschillende vormen voorkomen. Deze omvatten Software as a service (SaaS), Infrastructure as a service (IaaS) en platform as a service (PaaS). Software as a service cloud computing is simpelweg waar een organisatie bepaalde software gebruikt via een openbare cloudservice. Infrastructure as a service cloud computing stelt een bedrijf in staat om extra rekenkracht te gebruiken wanneer ze die het meest nodig hebben, zonder dat ze hun eigen hardware hoeven te schalen. Platform as a service is misschien wel de meest bekende en gebruikte vorm van openbare cloudcomputing en is waar iedereen toegang kan krijgen tot dingen op internet, waaronder e-mails en meer.

Pro’s en contra’s van Public clouds

Publieke clouds zijn toegankelijk voor het publiek, wat betekent dat iedereen waar dan ook in theorie toegang kan hebben tot het publieke cloudaanbod van providers. Dat maakt dit type implementatie niet onveiliger dan private clouds, maar het betekent wel dat gebruikers het gebruik van openbare clouds zullen delen. Vanwege het gedeelde karakter van openbare clouds, mogen gevoeligere gegevens niet in openbare cloudomgevingen worden geplaatst, dus het is niet geschikt voor alle bedrijven of bedrijven. Publieke cloudomgevingen zijn over het algemeen beschikbaar voor iedereen met een internetverbinding. Dit betekent dat dit type cloud computing echt wereldwijd is en een zeer nuttig hulpmiddel kan zijn voor veel mensen en bedrijven.

Conclusie

Of een bedrijf nu een nieuwe app ontwikkelt, zijn of haar bedrijfsmiddelen opslaat of gegevens analyseert, een openbare cloud of een andere cloudimplementatie is meestal een goed idee. Er zijn meerdere toepassingen voor publieke, private, hybride en multicloud computing omgevingen, en elk bedrijf heeft zijn eigen voorkeuren, behoeften en plannen voor de toekomst. Hoewel public clouds veel goede en veilige opties bieden, is dit niet altijd voor alle bedrijven een optie en is onderzoek naar de juiste cloudkeuze voor de behoeften van de organisatie erg belangrijk. Dat gezegd hebbende, zal in het algemeen, naarmate de wereld digitaler wordt, elke cloud computing-optie zeker de meeste, zo niet alle, organisaties ten goede komen, ongeacht hun grootte of computerbehoeften.

Nieuwe blogposts

Read more

Een gratis subsidie scan!

Weet u niet zeker of u in aanmerking komt voor subsidies? Laat het ons voor u uitzoeken!